noorderkroon brunssum

Renovatie Heerlerheide-Kom

In 2020 voeren we een grootschalig renovatieproject in Heerlerheide uit, waarbij we 153 gezinswoningen energievriendelijk en duurzaam maken. Tegelijkertijd verfraaien we de gevels van de jaren 50-woningen. Na de renovatie is deze geliefde woonwijk weer toekomstbestendig en is het wooncomfort toegenomen, terwijl de bewoners van lagere energiekosten genieten. 

Het project

De renovatie van Heerlerheide-Kom steunt op twee pijlers:

We tillen de woningen naar energielabel A

Voor deze verduurzaming vervangen we alle buitenkozijnen door houten kozijnen met isolerende beglazing. De woningen krijgen een nieuwe voor- en achterdeur. Het dak, inclusief de dakpannen, wordt volledig vervangen en geïsoleerd. Ook de gevels worden voorzien van isolatie. Verder komt er een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit innovatieve systeem zorgt er niet alleen voor dat alle warmte in de woning blijft, maar draagt bovendien bij aan voldoende ventilatie en een gezond binnenklimaat.

De huizen krijgen een nieuwe, frisse uitstraling

We gaan het metselwerk reinigen, zodat de oorspronkelijke rood/gele bakstenen weer zichtbaar worden. Daarna voorzien we de woningen van nieuw voegwerk en een nieuwe luifel, inclusief voordeurlamp en brievenbus. Een aantal woningen wordt daarnaast voorzien van accentstroken tussen de kozijnen en een bloemenraam. Elke straat krijgt hierdoor een eigen herkenbaar kleurpalet.

Een kijkje nemen?

Samen met Smeets Bouw hebben we aan de Odiliastraat 30 een modelwoning ingericht. Wilt u een kijkje nemen? Neem dan contact op met de bewonersbegeleider van Smeets Bouw, Rene Nijpels: dekom@smeetsbouw.nl 

De locatie

De 153 gezinswoningen in Heerlerheide-Kom grenzen direct aan het centrum van Heerlerheide met al zijn voorzieningen op het gebied van winkelen, welzijn, onderwijs, zorg en cultuur.


Voor wie

De gezinswoningen in Heerlerheide zijn geliefd bij zowel starters en gezinnen als ouderen en alleenstaanden.

Partners

De plannen voor de renovatie zijn tot stand gekomen in goed overleg met de stichting huurderbelangen Ons Huis en de gemeente Heerlen. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau SatijnPLUS. De uitvoering van de bouwwerkzaamheden is in handen van Smeets Bouw. Deze aannemer heeft veel ervaring met de aanpak van grootschalige renovaties. 

Planning

De renovatie wordt uitgevoerd in verschillende fasen:

Fase 1: januari t/m juni 2020 

Renovatie 50 woningen (Odiliastraat, Lucasstraat, Sebastianusstraat, Gerardusstraat, Laurentiusstraat, Corneliuslaan, Lambertusstraat).

Fase 2: maart t/m oktober 2020

Renovatie 55 woningen (Magdalenastraat, Lucasstraat, Keekstraat, Willibrordusstraat, Philippusstraat, Odiliastraat).

Fase 3: juni t/m december 2020

Renovatie 48 woningen (Martinusstraat, Matheusstraat, Nicolaasstraat).

Projectleider

Voor meer informatie over de renovatie van Heerlerheide-Kom kunt u contact opnemen met  Sven Lennertz: (045) 404 86 00 of SvenLennertz@wellernet.nl