50 appartementen aan de Pastoor Savelbergstraat Brunssum

In Brunssum bouwen we aan de Pastoor Savelbergstraat 50 sociale huurappartementen met een eigen (afgesloten) parkeervoorziening. Dicht bij het winkelhart van Brunssum (‘t Ei) met al zijn winkels, supermarkten, restaurantjes, terrassen en voorzieningen op het gebied van onderwijs, welzijn en zorg.

Het project

De nieuwbouw aan de Pastoor Savelbergstraat bestaat uit twee aparte gebouwen met resp. 37 en 13 appartementen. Elk gebouw krijgt drie bouwlagen, die bereikbaar zijn met een lift. De appartementen (ca. 85 m²) bestaan uit een ruime woonkamer met een open keuken, twee slaapkamers, een badkamer en een berging. Elke woning heeft een mooi, groot balkon aan de straatzijde, een aparte berging op de begane grond en een eigen parkeerplaats. Bij de entree bevindt zich ook een aparte ruimte voor de stalling van scootmobielen. 

Dit project maakt deel uit van de proeftuin waarin wij samen met de gemeente Brunssum werken aan een duurzame, gasloze toekomst voor Brunssum. De woningen worden goed geïsoleerd en worden voor verwarming en koeling aangesloten op het Mijnwaternetwerk.

De locatie

De Pastoor Savelbergstraat ligt aan de rand van ’t Ei, het winkelhart van Brunssum. Vanuit uw appartement bent u in een oogwenk in het overdekte winkelcentrum De Parel en de overige winkels en voorzieningen in het centrum. Ook het mooie Vijverpark ligt direct in de buurt.

Voor wie

De woningen zijn bestemd voor één tot drie persoonshuishoudens. De huurprijzen liggen onder de aftoppingsgrens, zodat de bewoners in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Wonen in dit nieuwe  complex is ideaal voor mensen die rustig maar toch dicht bij de voorzieningen van het centrum van Brunssum willen wonen. 

Partners

Weller voert dit project uit in samenwerking met Widdershoven Architecten en BAM Wonen.

Planning

De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd:

fase 1 

2019/2020: bouw van 37 appartementen (met parkeervoorziening); oplevering november 2020 

fase 2

2021/2022: bouw van 13 appartementen (met parkeervoorziening); oplevering eind 2022.

Projectleider

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Hans van der Broeck: (045) 404 86 00 of HansvdBroeck@wellernet.nl.
 

Verhuur

Heeft u interesse in een van deze nieuwe appartementen? Schrijf u dan vandaag nog in op Thuis in Limburg.

Links