Heerlerbaan

Heerlerbaan

Heerlerbaan is een woonwijk pur sang. De wijk wordt door zijn bewoners hoog gewaardeerd als een rustige, groene en goed verzorgde woonwijk met een gevarieerd woningaanbod en een hoog voorzieningenniveau.

Voorzieningen

Heerlerbaan is naast Heerlerheide, Heerlen-Centrum en Hoensbroek het vierde stadsdeel van Heerlen. Er wonen ongeveer 10.000 mensen. Het voorzieningenniveau is op deze wijkfunctie afgestemd. Heerlerbaan heeft een winkelcentrum met een bibliotheek en een jongerencentrum. Er is een Shoppingcenter met een Plusmarkt, een Aldi en een drogist. In de wijk liggen enkele basisscholen, peuterspeelzalen en voorzieningen voor kinderopvang en meerdere speel- en sportvoorzieningen. Daarnaast is het groen een kwaliteit. Heerlerbaan is aan alle kanten omgeven door mooie natuur- en wandelgebieden. De bereikbaarheid is uitstekend, zowel per auto als met het openbaar vervoer.

wellershopping

Zorg en ondersteuning

De zorg is in Heerlerbaan goed vertegenwoordigd. Het regionale ziekenhuis Zuyderland ligt op een steenworp afstand. In de wijk zijn meerdere huisartsen, (para)medische specialisten, een opticien en een apotheek gevestigd. Sevagram biedt in De Oranjehof kleinschalige verpleeghuiszorg in combinatie met een aantal woonzorg-appartementen en aanleunwoningen. Verder beschikt Heerlerbaan over een buurthulpcentrum van waaruit buurtsteunen een handje hulp aanbieden aan mensen die wel wat extra hulp in en rond het huis kunnen gebruiken. Aan de Peter Schunckstraat werken wij samen met zorgpartners aan de inrichting van een WWZ-zone; een combinatie van Wonen, Welzijn en Zorg, zodat senioren maar ook jongeren die ondersteuning nodig hebben langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

weller wooncomplex Kaer Heerlerbaan

Levendige wijk

Heerlerbaan heeft een rijk verenigingsleven. Er is volop ruimte voor ontmoeting. Ook bevinden zich in en rond de wijk talrijke uitgaansgelegenheden, restaurants en leuke cafés.

Woningaanbod

Het woningaanbod van Weller in Heerlerbaan is groot en divers. Voor alle woonwensen kunnen we een passend antwoord vinden.

Naar de voorbeeldwoningen 

Toekomst en plannen

In Heerlerbaan renoveerden we in de periode 2016-2018 492 woningen tot betaalbare, levensloopbestendige en energievriendelijke woningen in een parkachtige en veilige omgeving. Met speciale voorzieningen op het gebied van wonen, zorg en ontmoeten, zoals het Wijkpunt Peter Schunck* en innovatieve digitale communicatiemogelijkheden, bieden we hier vooral oudere inwoners van Heerlerbaan de mogelijkheid om in hun geliefde wijk een volgende, hogere stap in hun wooncarrière te zetten. Dit project ‘hogerOP Heerlerbaan’ is een IBA Attention project.

Peter Schunckstraat Heerlen


Handige Links

Aangezien Weller u graag een handje helpt, hebben wij op deze pagina een aantal links naar handige websites geplaatst.