Het Tarcisiushofje in Brunssum

In Brunssum-Oost, aan de rand van De Oude Egge, hebben we 20 energievriendelijke en levensloopbestendige zorgwoningen gerealiseerd. Het complex is in een carrévorm gebouwd, rondom een gemeenschappelijk hofje met fruitbomen.

Het project

De nieuwbouw op de Tarcisiuslocatie is verweven met de herstructurering van De Oude Egge. In deze oude mijnkolonie worden 130 woningen vervangen door nieuwbouw met behoud van de authentieke uitstraling. Het Tarcisiushofje maakt het woonaanbod in de wijk compleet met woningen voor met name ouderen die zorg of ondersteuning aan huis nodig hebben. De patiowoningen zijn rolstoelvriendelijk. Ze liggen allemaal op de begane grond en beschikken behalve over een fraaie binnentuin over een groot eigen terras. 

Het Tarcisiushofje maakt deel uit van de proeftuin waarin we samen met de gemeente Brunssum en Mijnwater BV werken aan een duurzame, gasloze toekomst voor Brunssum. Het complex is duurzaam en energievriendelijk gebouwd; voor verwarming en koeling zijn de woningen aangesloten op het Mijnwaternetwerk. Tegenover het Tarcisiushofje ligt het Gregoriushuis waar in een kleinschalige setting wonen en zorg gecombineerd wordt aangeboden voor mensen met dementie.

Tarcisius hoge res 05.jpg

De locatie

Het Tarcisiushofje ligt in Brunssum-Oost op loopafstand van het centrum van Brunssum en dichtbij de prachtige de Brunssummerheide. Een supermarkt, de Brede Maatschappelijke Voorziening ‘Bronsheim’ en de Hoeskamer in De Oude Egge liggen eveneens binnen handbereik. Hier worden veel activiteiten voor en door inwoners van de wijk georganiseerd.

Voor wie

De patiowoningen in het Tarcisiushofje zijn geschikt voor 1 á 2 persoons huishoudens met een zorgindicatie (zorgklasse 3). Heeft u interesse in een woning, dan kunt u zich hiervoor inschrijven bij Thuis in Limburg. Voor de indicatie kunt u contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van Meander; bereikbaar tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag via 045 – 566 54 54.

Partners

Het Tarcisiushofje is ontworpen door Wauben Architects uit Geleen. BAM Wonen heeft de woningen gebouwd. Meander zorgt voor de indicatiestelling en toewijzing.

Planning

Dit project is gerealiseerd in de periode 2019-2020.

Projectleider

Voor meer informatie over het Tarcisiushofje kunt u contact opnemen met Hans van der Broeck: (045) 404 86 00 of HansvdBroeck@wellernet.nl.

Links