Huur betalen

Als u een woning huurt, dient u de huur altijd vooruit te betalen. Vóór de 1e van de betreffende maand moet de huur zijn bijgeschreven op de betaalrekening van Weller. De meeste klanten betalen de huur via automatische incasso; dat is voor iedereen het prettigst en ook het veiligst.

De betaalmogelijkheden op een rij

U kunt de huur op verschillende manieren betalen:

  • via een machtiging (automatische afschrijving)
  • via internetbankieren / acceptgiro (rekeningnummer Weller: NL95 INGB 0001 0587 14)
  • pinnen in de Wellerij

Betalen via machtiging

Weller adviseert haar klanten om de huurbetaling uitsluitend nog via automatische incasso te voldoen. Met name omdat de acceptgirokaart op termijn niet meer kan worden gebruikt. Bij automatische incasso machtigt u Weller om de huur maandelijks op de 1e van de maand van uw rekening af te schrijven. In uw beveiligde bankomgeving ziet u elke maand welke automatische incasso’s zijn ingepland. Zo heeft u altijd overzicht over uw geldzaken.

Betalen via internetbankieren / acceptgiro

Als u de huur via een acceptgirokaart of zelf via internetbankieren overmaakt, moet dit voor de 1e van de maand gebeuren. Wij versturen de acceptgiro’s rond de 15e van elke maand. U heeft dan 2 weken de tijd om de huur over te maken op de bankrekening van Weller. Vermeld hierbij altijd uw klantnummer. Dit nummer vindt u op uw acceptgiro en in alle brieven die u van ons ontvangt.
 

internetten

Pas op voor online betalingsfraude.

Het kan voorkomen dat u een nepmail ontvangt waarin criminelen u namens Weller vragen om een betaling te verrichten. Let op: betalingsverzoeken worden alleen gedaan via Postex (via een beveiligde link in uw digitale postvak). Wij sturen nooit losse mails waarin wij om betalingen, betaalgegevens of inlogcodes vragen. Reageer daarom nooit op dergelijke e-mails. En meld de fraude meteen bij ons. Weller zal alles doen wat binnen haar mogelijkheid ligt om deze fraude tegen te gaan. Vertrouwt u het niet? Neem gerust contact met ons op! U bereikt ons via het Klanten Contact Centrum:

045 - 404 86 00

Huurtoeslag

Het kan zijn dat u recht heeft op huurtoeslag. Dat heeft te maken met de hoogte van uw inkomen. De Belastingdienst bepaalt of u in aanmerking komt voor huurtoeslag en hoe hoog de toeslag is. Dit regelt u rechtstreeks via:
www.belastingdienst.nl/