wandelaars schinveld

Schinveld

In een mooie omgeving van venrijke bossen, glooiende boomgaarden, landerijen en cultuurhistorische monumenten ligt Schinveld; een authentiek dorp dat samen met o.a. Jabeek, Bingelrade en Merkelbeek de gemeente Beekdaelen vormt. Wie eenmaal het haast tijdloze karakter van ‘Sjilvend’ heeft geproefd, wil er voor altijd blijven.

Voorzieningen

Schinveld is nog een écht Limburgs dorp met een vriendelijke, hechte gemeenschap. Het oorspronkelijke karakter van het oude landbouwdorp is goed bewaard gebleven, toch is het wonen in Schinveld van deze tijd. Landelijk maar levendig, goed bereikbaar en met een hoog voorzieningenniveau. Kinderopvang, een basisschool en speelvoorzieningen, sport en ontspanning, goede medische zorg en de belangrijkste winkels zijn binnen handbereik.

winkels schinveld

Zorg en ondersteuning

Schinveld kent een hecht sociaal klimaat waarin mensen elkaar kennen en helpen. Een combinatie van wonen, welzijn en zorg maakt het daarbij mogelijk dat ook senioren en mensen die ondersteuning nodig hebben, zelfstandig thuis in hun geliefde ‘Sjilvend’ kunnen blijven wonen. Weller biedt hiervoor samen met de Zorgroep Thuis zorgwoningen aan bij zorgcentrum Naast de Bleek.Voor medische zorg zijn in Schinveld meerdere huisartsen, (para)medische zorgverleners en een apotheek gevestigd. En ook het nieuwe ‘MIJN centrum voor medische zorg’ in Brunssum, met onder andere een locatie van Zuyderland, ligt dichtbij.

Levendig dorp

Schinveld heeft een rijk verenigingsleven. Er wordt veel georganiseerd voor jong en oud en ook de mogelijkheden op het gebied van sport en ontspanning zijn legio. Van wandelen, fietsen of paardrijden door de uitgestrekte velden en bossen rondom Schinveld tot dans, muziek maken en meer. Niet alleen de bewoners zijn verknocht aan het dorp. Ook talloze toeristen komen graag terug, om nieuwe wandel-, fiets- of ruiterroutes te verkennen, rust te zoeken én te genieten van het authentieke Limburgse leven.

Woningaanbod

Weller verhuurt in en rond de oude kern van Schinveld woningen voor starters, alleenstaanden, gezinnen en aangepaste zorg- en seniorenappartementen

Naar de voorbeeldwoningen 

Toekomst en plannen

Samen met de gemeente Beekdaelen en andere partners werken wij mee aan de toekomst van Schinveld. Het ‘Masterplan Kern Schinveld’ geeft op hoofdlijnen aan hoe we er samen voor willen zorgen dat de kwaliteiten, die het wonen in Schinveld zo bijzonder maken óók in de toekomst tot hun recht komen. Hiervoor werken we bijvoorbeeld aan modernisering en uitbreiding van de voorzieningen voor senioren. Maar ook voor nog meer woonplezier voor gezinnen met kinderen. Kortom: aan een leefbaar Schinveld met een aantrekkelijk en vitaal hart.

centrum schinveld


Handige links

Aangezien Weller u graag een handje helpt, hebben wij op deze pagina een aantal links naar handige websites geplaatst.