coreliuspark heerlerheide

Heerlerheide

In Heerlerheide wonen ruim 21.000 mensen. Het is één van de grootste wijken van Heerlen met een eigen centrum. Vanwege het hoge voorzieningenniveau heeft Heerlerheide van oudsher een grote aantrekkingskracht op bewoners en bezoekers vanuit de hele regio.

Voorzieningen

Het centrum van Heerlerheide is in de periode 2006-2014 compleet vernieuwd. De winkels en woningen, straten en pleinen: alles is opgeknapt. Ook zijn er in het centrum voorzieningen bijgekomen, zoals een brede school met een basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang en consultatiebureau. Een nieuw winkelhart met een parkeergarage en een eigentijds Corneliuspark. En aan het Corneliusplein is het culturele hart van de wijk Gen Coel gebouwd: een bijzondere plek voor ontmoeting, gezelligheid, cultuur én bedrijvigheid in een iconisch gebouw.

Het complete centrum van Heerlerheide is aangesloten op het duurzame Mijnwaternetwerk. De energie voor verwarming en koeling wordt opgewekt in de mijngangen van de voormalige Oranje Nassaumijn 3. De mijn die in vroegere tijden groei en vooruitgang bracht naar Heerlerheide.

winkels heerlerheide

Zorg en ondersteuning

Zorg en welzijn spelen een belangrijke rol in Heerlerheide. Met de bouw van een nieuw zorgcentrum voor Ter Eyck heeft de verpleeghuiszorg een centrale plek in de wijk gekregen. In en bij het zorgcentrum bevinden zich aanleunwoningen en een huisartsenpost. Ook wordt van vanuit het zorgcentrum de thuiszorg en thuishulp voor Heerlerheide georganiseerd. Daarnaast zijn buiten het centrum meerdere praktijken voor huisartsen en (para)medische zorgverleners gevestigd. Waar nodig worden zorg en ondersteuning dichtbij huis georganiseerd.

Levendige wijk

Heerlerheide is een van de oudste wijken van Heerlen. In 1850 was het een klein gehucht met slechts 1300 inwoners. De mijnindustrie zorgde voor snelle groei. De inwoners van Heerlerheide voelen zich van oudsher sterk verbonden voelen met hun (woon)omgeving. Dit zie je ook terug in het rijke verenigingsleven en de vele mogelijkheden voor oud en jong op het gebied van ontmoeting, muziek sport, cultuur en ontspanning. In Heerlerheide valt voor iedereen in alle leeftijden iets te beleven

parade heerlerheide

Woningaanbod

Weller verhuurt in Heerlerheide appartementen, gezinswoningen en seniorenwoningen. U heeft de keuze voor wonen midden in het centrum, met het gemak van alle voorzieningen binnen handbereik. Of u kiest voor lekker rustig wonen in een van de buurten buiten het winkelhart, met het voordeel van mooie natuurgebieden dicht bij.

Naar de voorbeeldwoningen 

Nieuwbouw

In 2020 en 2021 hebben we in het centrum van Heerlerheide gebouwd aan De Magistraat. Dit appartementencomplex met in totaal 32 sociale huurwoningen is het sluitstuk van Heerlerheide Nieuwe Stijl. De vernieuwing van het winkelhart is hiermee afgerond. Medio 2021 zijn de appartementen opgeleverd.

magistraat heerlerheide


Handige links

Aangezien Weller u graag een handje helpt, hebben wij op deze pagina een aantal links naar handige websites geplaatst.