gemeentehuis brunssum

Brunssum

Brunssum is een prachtige gemeente waar je stads, maar ook landelijk en ruim kunt wonen. Overal met alle belangrijke voorzieningen en de mooie Brunssumse parels als het Vijverpark, Schutterspark en de Brunssumerheide dichtbij. Niet voor niets geldt in deze gemeente het motto ‘Brunssum laat je genieten’. 

Voorzieningen

Brunssum is thuis voor ruim 30.000 inwoners. Ouderen, jongeren, gezinnen met opgroeiende kinderen, mensen die zorg en begeleiding nodig hebben, mensen uit binnen- en buitenland: samen geven zij kleur aan wonen Brunssum. Een groene gemeente, met prachtige natuur en een hoog voorzieningenniveau, zowel in het centrum als in de vijf wijken: Oost, West, Noord, Zuid en Centrum.

Het winkelcentrum van Brunssum is van oudsher geliefd vanwege zijn goede bereikbaarheid, het gratis parkeren en het gevarieerde winkelaanbod. Op dit moment krijgt het winkelhart (Het Ei) een facelift, zodat het aantrekkelijk blijft in de toekomst. Daarnaast heeft ook elke wijk zijn supermarkten en winkels voor de dagelijkse boodschappen.

winkelcentrum brunssum


Het onderwijs biedt een doorlopend aanbod vanaf de voorschoolse fase tot en met het voortgezet onderwijs. In Brunssum heeft elke wijk een brede school, waar partners samenwerken aan opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het voortgezet onderwijs bevindt zich in het centrum, pal naast de bibliotheek. Ook de sportieve mogelijkheden zijn legio, van babyzwemmen en voetbal tot boogschieten.

Zorg en ondersteuning

Aan de rand van het centrum van Brunssum hebben zorgpartners, waaronder Zuyderland, samen het nieuwe ‘MIJN centrum voor medische zorg’ geopend. Brunssum-Noord staat daarnaast te boek als de eerste WWZ-zone in Parkstad. In deze wijk leveren de partners op het gebied van wonen, welzijn en zorg samen zorg dichtbij huis, zodat mensen die extra ondersteuning nodig hebben zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Verder zijn in alle Brunssumse wijken huisartsen, een apotheek en (para)medische zorgverleners gevestigd. Goede zorg is voor iedereen dichtbij.

Levendige stad

Het uitgaanshart bevindt zich op het Lindeplein, de huiskamer van Brunssum. Hier bevindt zich volop ruimte voor ontmoeting en uitgaan en worden ook regelmatig grote evenementen georganiseerd. Iets verderop bevindt zich het openluchttheater in het altijd prachtige Vijverpark. Maar ook in de wijken zelf valt veel te beleven. Brunssum kent een zeer rijk en gevarieerd verenigingsleven waar veel inwoners actief aan deelnemen.


wereld parade brunssum

Woningaanbod

Weller verhuurt woningen in elke wijk in Brunssum. Voor alle woonwensen voor jong en oud, gezin en alleenstaand, hebben wij een passend antwoord: in het rustige Zuid, het authentieke West, het levendige Centrum, dichtbij alle voorzieningen in Noord en in het groene en levendige Oost.

Naar de voorbeeldwoningen 

Toekomst en plannen

Weller is nauw betrokken bij de toekomst van wonen in Brunssum. Samen met de gemeente Brunssum en andere partners werken wij aan de uitvoering van de toekomstvisie die we samen voor Brunssum hebben vastgelegd. In het kader van deze visie is eind 2016 de bouw van de Brede School Centrum afgerond en werken we in het centrum mee aan de herinrichting van het winkelhart, Het Ei . In Brunssum-Noord werken we mee aan uitbreiding van de voorzieningen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Zo is in 2020 de Noorderkroon II opgeleverd, waar bewoners zelfstandig wonen met ruimte voor ontmoeting en gezamenlijke activiteiten en met zorg op afroep dichtbij.

noorderkroon brunssum


Handige Links

Aangezien Weller u graag een handje helpt, hebben wij op deze pagina een aantal links naar handige websites geplaatst.