wellerij Heerlen

Woonruimte bemiddeling

Wij vinden het belangrijk dat al onze huurders prettig wonen in het huis en de buurt die bij hen past. Het bemiddelen en toewijzen van een woning doen wij daarom altijd na een persoonlijk gesprek in onze Wellerij.

Een huis dat past

Weller vindt het belangrijk dat onze huurders in een woning wonen die niet alleen qua woonwensen maar ook financieel past. Bij het toewijzen kijken we daarom naar leeftijd en gezinssamenstelling, maar ook naar inkomen en recht op huurtoeslag. In het kader van de Europese Richtlijn is Weller verplicht 80% (en vanaf 2020 90%) van de vrijkomende woningen tot een maximale huur van € 720,96 toe te wijzen aan huishoudens met een bruto-inkomen tot en met € 38.035,- per jaar. Aan de andere kant moet Weller woningzoekenden die in aanmerking komen voor huurtoeslag qua huurprijs een ‘passende’ woning toewijzen. Dat heet ‘passend toewijzen’.

  • Voor 1 en 2 persoons huishoudens is dat een woning met een maximale huur van € 607,46.
  • Voor grotere huishoudens is dat een woning met een maximale huur van € 651,03.

Zo kunnen we voorkomen dat de woonlasten voor onze huurders te hoog worden. Op basis van uw inkomen ziet u dus meteen welke woningen tot uw mogelijkheden behoren.
 

Dringend op zoek naar woonruimte?

In sommige gevallen is urgentie mogelijk. Bijvoorbeeld als u buiten uw schuld om in ernstige financiële problemen terecht bent gekomen. Bij calamiteiten, zoals brand. Als er sprake is van medische urgentie. Of als u samen met uw kinderen door echtscheiding op straat dreigt te komen; dit geldt voor gezinnen met drie kinderen of meer.

Mocht uw woningvraag urgent zijn, geef dit dan duidelijk aan in het intakegesprek. De adviseur klant bekijkt samen met de urgentiefunctionaris van Weller of u met voorrang een woning toegewezen kunt krijgen.


Inschrijven bij Weller

> Naar de informatie over het inschrijven bij Weller

> Naar de voorbeeldwoningen van Weller