Veelgestelde vragen door bewoners van Weller

Wij ontvangen geregeld vragen van onze bewoners, die wellicht voor u ook van belang kunnen zijn. We hebben een aantal vragen voor u op een rij gezet. Klik op de vraag van uw keuze, om hiervan het antwoord zichtbaar te maken!

Energievragen

 • Ik woon in een flat met collectieve verwarming (blokverwarming). Waar moet ik rekening mee houden?

  De eenmalige vergoeding van € 380 die de overheid aan het einde van 2022 heeft uitgekeerd, is verbonden aan de rekening voor elektriciteit. Het energieplafond dat per 1 januari ingaat is er voor gas én elektriciteit. Het kabinet geeft vóór 1 april 2023 aan hoe zij huurders die gebruik maken van blokverwarming tegemoet komt.

  Goed om te weten!

  Huurders van Weller hoeven zich nog geen zorgen te maken, omdat wij voor onze collectieve (blok)verwarmingssystemen t/m 31 december 2023 gunstige tarieven voor gas en elektriciteit hebben.

 • Wat betekent het energieplafond?

  Vanaf 1 januari 2023 is het energieplafond in werking. Tot een verbruik van 1.200 kuub betaalt u dan voor gas € 1,45 per kuub. Voor elektriciteit betaalt u tot een maximaal verbruik van 2.900 kWh € 0,40 per kWh. Verbruikt u meer dan 1.200 kuub en 2.900 kWh? Dan betaalt u voor elke kuub en elk kWh boven het plafond het hogere tarief van uw huidige energiecontract. Het is dus aan te raden om onder het plafond te blijven. Bijvoorbeeld door energiebesparende maatregelen te treffen.

 • De verwarming aan of uit?

  Natuurlijk mag de verwarming aan. Als u een flexibel energiecontract hebt en nu dus waarschijnlijk een hoog voorschot betaalt, is het wel aan te raden om het verbruik in de gaten te houden. Ook is het goed om zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen te treffen.

Huurcontract

Geldzaken

Verhuizen

Reparatie en onderhoud

Algemeen