pancratiusplein Heerlen

Heerlen-Centrum

Evenementenstad van 2016. Culturele stad. Urban stad. Smart services stad. Groene stad. Heerlijke woonstad. Heerlen is het allemaal. Thuis voor ruim 87.000 inwoners en ongeveer 250.000 mensen maken gebruik van de vele voorzieningen van Heerlen als centrumstad Parkstad Limburg. Nog meer mensen vinden de regio als toeristische bestemming.

Voorzieningen

Heerlen heeft veel voorzieningen, zeker in de binnenstad. Alles op het gebied van winkelen, kunst en cultuur, welzijn, ontspanning én uitgaan zorg is ruimschoots aanwezig. In en rond het centrum bevinden zich enkele supermarkten. Net buiten het centrum liggen grote trekpleisters, zoals de woonboulevard en de autoboulevard. Daarnaast heeft elk stadsdeel zijn eigen winkels, scholen, huisartsen, apotheken, noem maar op: de belangrijkste voorzieningen zijn in Heerlen altijd en voor iedereen dichtbij. Ook het onderwijs is in Heerlen goed vertegenwoordigd. In de stad bevinden zich onderwijsvoorzieningen voor een leven lang leren van 0 tot 100 jaar. De stad biedt legio sportieve mogelijkheden. En overal ben je in de buurt van de mooiste wandel- en natuurgebieden, zoals het Caumerdal, Landschapspark Ter Worm en de Brunssummerheide. De bereikbaarheid is uitstekend, zowel per auto als via het openbaar vervoer.

saroleastraat Heerlen

Zorg en ondersteuning

Zorg staat in alle wijken en buurten van Heerlen centraal. Net buiten het centrum, maar uitstekend bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer, bevindt zich de Heerlense locatie van Zuyderland. In en rond de binnenstad zijn meerdere huisartsen, apotheken en centra voor (para)medische zorg gevestigd. En in Molenwei (GMS) werken wij samen met zorgpartners aan de inrichting van een WWZ-zone; een combinatie van Wonen, Welzijn en Zorg, zodat senioren maar ook jongeren die ondersteuning nodig hebben langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Waar dat nodig is, wordt vanuit dit steunpunt thuiszorg en thuishulp georganiseerd. Mocht zelfstandig wonen niet meer mogelijk zijn, bevinden zich in en rond Heerlen-Centrum voorzieningen voor verpleeghuiszorg in combinatie met woonzorgappartementen.

Levendige stad

In 2016 is Heerlen beloond met de titel Evenementenstad. Eerder dat jaar sleepte Parkstad de eervolle titel ‘Beste Toeristische Bestemming Ter Wereld’ in de wacht. In Heerlen en omgeving valt dan ook veel te zien en te beleven. In de prachtige natuurgebieden die de stad omgeven en doorsnijden. Op het gebied van sport en ontspanning. Op culinair gebied met liefst twee sterrenrestaurants. En op cultureel vlak tijdens de vele festivals, op de poppodia en door de transformatie van de regio tot openbare kunstroute, om maar enkele voorbeelden de noemen.

Woningaanbod

Weller verhuurt verschillende typen woningen in Heerlen-Centrum. Voor alle woonwensen van jongerenstudio en gezinswoning tot seniorenappartementen hebben wij een passend antwoord: in of net buiten de levendige binnenstad.

Naar de voorbeeldwoningen 

Toekomst en plannen

Weller bouwt mee aan de toekomst van het centrum van Heerlen. Wij focussen hierbij op wonen in de binnenstad. Dat doen we onder andere in Maankwartier, waar we in totaal 111 nieuwe sociale huur- en koopwoningen hebben gerealiseerd. Aansluitend volgen plannen voor Lux Luna aan de Stationstraat en Parcstaete – het vroegere kantoor van Weller.

Samen met de gemeente Heerlen, IBA, stichting Heerlen Street Art en Heerlen Mijn Stad werken we daarnaast mee aan versterking van de positie van de Vijf Pleintjes op basis van het Bidboek Urban Heerlen. Weller focust zich ook in dit samenwerkingsverband op het realiseren van nieuwe woonruimte. Onder andere in het voormalige Sporthuis Diana. Hier bouwden we in 37 studio’s voor jongeren.

Maankwartier Heerlen


Handige Links

Aangezien Weller u graag een handje helpt, hebben wij op deze pagina een aantal links naar handige websites geplaatst.