Huurtoeslag, zorgverzekering, energiekosten. Best lastig allemaal, want heeft u nu wel of geen recht op toeslagen en betaalt u niet te veel? Er zijn heel veel regelingen en toeslagen waar u gebruik van kunt maken. Maar dat is direct ook het probleem: het is veel en het is ingewikkeld geworden. Want waar heeft u recht op en hoe vraagt u dat aan? Met de VoorzieningenWijzer helpen we u hiermee.
Consulenten VoorzieningenWijzer
Consulenten van de VoorzieningenWijzer voor Weller; Mieke, Jacqueline, Huguette en Roel

Wat is de VoorzieningenWijzer?

Weller werkt in Heerlen, Brunssum en Beekdaelen samen met de VoorzieningenWijzer. Dit is een programma waarin Weller, andere corporaties, maar ook gemeenten en welzijnsorganisaties mensen helpen om geld te besparen op de maandelijkse lasten. Bijvoorbeeld omdat u recht heeft op bepaalde bijdragen, toeslagen of gemeentelijke regelingen. Of door over te stappen naar een meer passende verzekering of energieleverancier.

Wij wijzen u graag de weg en helpen u direct bij het aanvragen of overstappen. Wist u dat de gemiddelde besparing voor huishoudens wel €500,- kan zijn? Maar misschien wel nog belangrijker: dat er weer rust en overzicht is omdat de financiën op orde zijn.

Hoe werkt dit?

Als u huurt bij Weller kunt u gratis en zonder dat u ergens aan vast zit, gebruikmaken van De VoorzieningenWijzer. Weller heeft vier medewerkers die zijn opgeleid tot consulent VoorzieningenWijzer. U krijgt een adviesgesprek waarin een medewerker samen met u bekijkt van welke regelingen u gebruik kunt maken en waar u nog kunt besparen.

U kunt zich aanmelden voor een gesprek. Dat kan door een mail te sturen naar info@wellernet.nl of door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Binnen een week nemen we contact met u op om een afspraak bij u thuis in te plannen. De adviseur die bij u thuis komt, neemt de volgende vragen met u door:

- Komt u in aanmerking voor gemeentelijke regelingen?
- Maakt u gebruik van de beschikbare toeslagen van de overheid?
- Is het goedkoper om over te stappen naar een andere energieleverancier?
- Is het verstandig over de stappen naar een andere zorgverzekering?
- Krijgt u geld terug als u de aangifte inkomstenbelasting doet?

Alleen als u het ermee eens bent, zal de adviseur deze zaken ook direct voor u regelen.  

Gratis en vertrouwelijk

Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. Alles wat u bespreekt met de adviseur blijft tussen jullie. De adviseur deelt uw gegevens ook niet met Weller of de gemeente.

Wilt u meedoen aan de VoorzieningenWijzer?

Meld u dan aan via onderstaand formulier.

​​​​
Gemeente Heerlen, Beekdaelen en Brunssum
​​​​​Inwoners van de gemeenten Heerlen, Beekdaelen en Brunssum kunnen zich ook aanmelden via de site Dat Geldt voor Mij

“De VoorzieningenWijzer Parkstad” wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeenten: Beekdaelen, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal, woningcorporaties: HEEMwonen, Vincio Wonen, Weller, Wonen Limburg, Wonen Zuid, Woningstichting Simpelveld, Vanhier Wonen, Woonpunt en Zowonen, Provincie Limburg en de RegioDeal.

Links: