overlast

Overlast melden

Waar problemen zijn, moet met elkaar worden gepraat. Dus de eerste raad is, probeer met de partij waarvan u last ondervindt in gesprek te gaan. Kunt u er dan echt niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Misschien kunnen wij - met eventuele partners - iets voor u betekenen.

Algemene overlastklachten

Zijn er algemene klachten over overlast in uw buurt? Of ervaart u hinder van uw buren? In onze folder vindt u tips over hoe u zo'n situatie het beste kunt aanpakken, en welke eventuele vervolgstappen er mogelijk zijn.

Hulp inschakelen

Komt u er samen niet uit en wilt u onze hulp inschakelen? Dan kunt u ons daarvan op de hoogte brengen door het onderstaande formulier te downloaden, in te vullen en te mailen naar info@wellernet.nl.

Overlast door ongedierte

Ratten

Woont u in Heerlen? Neem dan contact op met Gemeente Heerlen als de rattenoverlast op openbaar terrein plaatsvindt of wanneer de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein gelegen is. Bevindt de rattenoverlast zich rondom uw woning (denk aan de eigen tuin, eigen woning, groenvoorziening, parkeerplaats of het brandpad)? Neem dan contact op met uw complex- en wijkbeheerder van Weller. Kijk voor meer info op: www.heerlen.nl/meldingen.

Woont u in Brunssum? Neem contact op met Gemeente Brunssum als de rattenoverlast op openbaar terrein plaatsvindt of wanneer de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein gelegen is. Bevindt de rattenoverlast zich rondom uw woning (denk aan de eigen tuin, eigen woning, groenvoorziening, parkeerplaats of het brandpad)? Neem dan contact op met uw technisch beheerder van Weller. Kijk voor meer info op: www.brunssum.nl.

Woont u in Schinveld? Neem contact op met Gemeente Beekdaelen als de rattenoverlast op openbaar terrein plaatsvindt of wanneer de oorzaak van het probleem op gemeentelijk terrein gelegen is. Bevindt de rattenoverlast zich rondom uw woning (denk aan de eigen tuin, eigen woning, groenvoorziening, parkeerplaats of het brandpad)? Neem dan contact op met uw technisch beheerder van Weller. Kijk voor meer info op: www.beekdaelen.nl.

Muizen

De bestrijding van muizen dient u zelf te organiseren door bijvoorbeeld het zetten van ouderwetse muizenvallen/-kooitjes.

Wespen- of bijennest

Bevindt het nest zich in de spouwmuur of tussen het dakbeschot? Neem dan contact op met uw technisch beheerder van Weller. Heeft u een nest in de tuin? Dan kunt u zelf het nest verwijderen of laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Twijfelt u over uw veiligheid? Neem contact met ons op.

Let op! Betreft het een bijennest? Dan dient u het nest door een imker te laten verwijderen. Bijen zijn een beschermd diersoort en nesten mogen daarom niet zelf verwijderd worden.

Houtworm, boktor en/of zwammen

Neem contact op met uw technisch beheerder van Weller.