renovatiewerkzaamheden

Energie besparen

Weller wil haar woningvoorraad de komende jaren verduurzamen en energievriendelijker maken. Op deze pagina leest u over onze visie op verduurzamen en welke maatregelen we treffen om onze woningen energiezuiniger te maken. En u vindt tips om zelf aan de slag te gaan met energie besparen.

Duurzaam is hét onderwerp van dit moment

"Alles moet groener en duurzamer. Om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. En om de impact van de hoge energiekosten te verminderen. Veel huurders van ons hebben zorgen. Weller wil en kan helpen door ons woningbezit duurzamer te maken. De hoogbouwflats en Generaalsbuur in Heerlerbaan, Molenwei, Nieuw-Einde, de Oude Egge; heel wat woningen hebben wij al energievriendelijk gemaakt." 

Lees hier de gehele column van Wellerdirecteur Barry Braeken.

Prangende energievragen

Dagelijks krijgen wij vragen over de energiekosten. Mag ik de verwarming nog aanzetten? Wat betekent het energieplafond voor mij? En ik woon in een flat met collectieve verwarming (of blokverwarming), waar moet ik rekening mee houden? Alle vragen waar kuub of kWh in voorkomt, komen bij ons Team Service- en Stookkosten terecht. Zij geven tekst en uitleg.

Energievragen

 • Ik woon in een flat met collectieve verwarming (blokverwarming). Waar moet ik rekening mee houden?

  De eenmalige vergoeding van € 380 die de overheid aan het einde van 2022 heeft uitgekeerd, is verbonden aan de rekening voor elektriciteit. Het energieplafond dat per 1 januari ingaat is er voor gas én elektriciteit. Het kabinet geeft vóór 1 april 2023 aan hoe zij huurders die gebruik maken van blokverwarming tegemoet komt.

  Goed om te weten!

  Huurders van Weller hoeven zich nog geen zorgen te maken, omdat wij voor onze collectieve (blok)verwarmingssystemen t/m 31 december 2023 gunstige tarieven voor gas en elektriciteit hebben.

 • Wat betekent het energieplafond?

  Vanaf 1 januari 2023 is het energieplafond in werking. Tot een verbruik van 1.200 kuub betaalt u dan voor gas € 1,45 per kuub. Voor elektriciteit betaalt u tot een maximaal verbruik van 2.900 kWh € 0,40 per kWh. Verbruikt u meer dan 1.200 kuub en 2.900 kWh? Dan betaalt u voor elke kuub en elk kWh boven het plafond het hogere tarief van uw huidige energiecontract. Het is dus aan te raden om onder het plafond te blijven. Bijvoorbeeld door energiebesparende maatregelen te treffen.

 • De verwarming aan of uit?

  Natuurlijk mag de verwarming aan. Als u een flexibel energiecontract hebt en nu dus waarschijnlijk een hoog voorschot betaalt, is het wel aan te raden om het verbruik in de gaten te houden. Ook is het goed om zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen te treffen.

Gouden tips om te besparen

De tips om energie te besparen vliegen u waarschijnlijk om de oren. We vallen u daarom niet lastig met lange rijtjes maar hebben de top 5 van meest effectieve tips voor energiebesparende maatregelen voor u op een rij gezet:
Lees onze gouden tips om energie te besparen. 
​​​​​​​

 

Meer tips? Bekijk dan eens onze energiefolder.