Woensdagmiddag 21 februari werden de zes bijzondere Skaeve Huse officieel geopend voor kwetsbare mensen met langdurige psychiatrische problemen. Deze belangrijke mijlpaal is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Heerlen, Mondriaan en Weller om een inclusieve en ondersteunende omgeving te creëren voor deze specifieke doelgroep. De hartverwarmende financiële steun van de Stichting Wolter-Danz zorgde voor extra draagkracht. Een sterk staaltje van samenwerking dat resulteert in een fijne en veilige omgeving voor de nieuwe bewoners.

Opening 21-02-2024 1.jpg

Zelfstandig wonen met de zorg van Mondriaan dichtbij

De Skaeve Huse zijn bestemd voor cliënten van Mondriaan en worden door Weller verhuurd. De plaatsing van de bewoners werd binnen Weller geregeld door Lydia Willems, adviseur sociaal domein en bijzondere doelgroepen. Lydia: “Samen met Mondriaan sluiten wij een huur-zorgverleningscontract af met bewoners. Zo kunnen ze hier zelfstandig wonen terwijl zorg altijd dichtbij is. Het doet mij veel dat we hun wens om op zichzelf te wonen met zijn allen konden vervullen.”
 
Weller heeft veel oog voor speciale doelgroepen. In samenwerking met sociaalmaatschappelijke- en zorgpartners realiseerden we verschillende woningen die toegespitst zijn op deze doelgroepen. Wellerbestuurder Barry Braeken: “Weller staat voor huisvesting voor iedereen, dus zeker ook voor de meest kwetsbaren in onze regio. Zij hebben de ondersteuning vaak hard nodig en dat gaf Weller een extra stimulans om zo’n onorthodoxe woonvorm als Skaeve Huse mogelijk te maken.”
 
De bewoners trekken vanaf 1 maart in Skaeve Huse aan de JF Kennedylaan, waar ook de hoofdlocatie van Mondriaan is gelegen. Wij wensen hen veel woongeluk toe in hun nieuwe thuis.

Links

> Lees het interview met directeur Volwassenzorg bij Mondriaan René de Bruijn in het Wellermagazine

> Naar de projectpagina Skaeve Huse