Wij krijgen helaas af en toe berichten binnen van huurders die een spookfactuur hebben ontvangen. Dit is een factuur die echt lijkt, maar het niet is. Het is belangrijk om te weten hoe u deze facturen kunt herkennen en wat u kunt doen als u er een ontvangt.

Een spookfactuur herkennen

Spookfacturen lijken vaak op echte facturen en worden vaak per post of per e-mail verzonden. Een spookfactuur hoeft er niet altijd onbetrouwbaar uit te zien. Soms worden zelfs de juiste bedrijfsgegevens en logo's gebruikt. 

Om te controleren of een factuur echt is, controleert u vóór het doen van een betaling altijd de naam en het bankrekeningnummer. Voor Weller zijn dit: Stichting Weller Wonen en bankrekeningnummer NL95 INGB 0001058714. Let op de juiste afzender. Facturen sturen wij per mail met afzender noreply@wellernet.nl
Wees ook alert als u post van Weller ineens op een andere manier dan gebruikelijk ontvangt. Bijvoorbeeld wanneer u normaal uw post via de brievenbus ontvangt en u ineens een e-mail met betaalverzoek krijgt. Of andersom. 

Bij twijfel, onderneem actie

Als u denkt een spookfactuur te ontvangen, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Neem contact met ons op om de factuur te controleren. Ook kunt u contact opnemen met de politie om aangifte te doen van oplichting.

Kortom, wees alert op spookfacturen en controleer altijd de echtheid van de factuur voordat u betaalt. Wij vinden het belangrijk om onze huurders hierop te wijzen en te helpen om spookfacturen te herkennen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze vorm van oplichting geen kans krijgt.