Weller wil u als klant via alle kanalen zo goed mogelijk bedienen, zowel persoonlijk als digitaal. Met de invoering van Conversational Chat op onze website hebben we er een extra kanaal bij om mensen snel en goed te kunnen helpen.

Wanneer kunt u de chat gebruiken?

De chat is opengesteld op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt er terecht met alle woonvragen. De ervaringen van klanten die er al gebruik van maken zijn heel positief. 

Hoe werkt het?

Op onze website verschijnt de chat-knop rechtsonder. Daarna kunt u uw vraag intypen. U krijgt heel snel een eerste reactie. Als de vraag moet worden uitgezet naar collega's dan kunt u nog dezelfde dag een antwoord verwachten. 

U kiest

Met de invoering van de chat gaat Weller voor uitbreiding van de dienstverlening en kunt u kiezen welke vorm van contact u het fijnste vindt. Komt u liever langs in onze Wellerij? Dan bent u hier van harte welkom. Belt u graag? Wij blijven telefonisch heel goed bereikbaar. Toch loont het soms om wat nieuws te kiezen. Probeer dus eens de chat, grote kans dat het u goed gaat bevallen.