Heeft u een hoge energierekening maar is uw inkomen niet zo hoog? Dan kan het zijn dat u gebruik kunt maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Nog tot en met 31 maart 2024 kunt u bij het Fonds om een financiële bijdrage vragen als u aan de voorwaarden voldoet. Bekijk of u in aanmerking komt en dien een aanvraag in op de website Tijdelijk Noodfonds Energie.

Hoe werkt het?
Het Noodfonds Energie ondersteunt voor een deel de rekening voor gas, elektriciteit en warmte. Er wordt gekeken naar uw inkomsten en de hoogte van de energierekening. Als u in aanmerking komt voor steun, verlaagt de energieleverancier uw energierekening voor zes maanden.

Wie kan het aanvragen?
Het geld uit het fonds is bedoeld voor mensen van wie het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Er hoort ook 8% vakantiegeld bij. Daarbij zijn uw energiekosten hoger dan 8 tot 10 procent van uw bruto-inkomen per maand. Kijk voor de volledige voorwaarden op de website van het Noodfonds Energie.

Let op; huurders met blokverwarming komen voor deze regeling helaas niet in aanmerking. Op de website van het Noodfonds Energie kunt u verder via geldfit en potjes-check nakijken of u op andere voorzieningen recht hebt. 

> Naar de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie

Tip!

Kunnen we u helpen met besparen? Misschien heeft u nog recht op andere regelingen of voorzieningen:

Besparen met de VoorzieningenWijzer :: Weller (wellernet.nl)

1708701806729-a93c14d1-b813-414c-b53e-a680210fcdaf_1.jpg