2019 0825 Tropical Party08.jpg
Maar liefst 70 bewoners van Distelenveld in Brunssum-Noord genoten zondag 25 augustus van een tropisch tuinfeest. Met ook écht tropische temperaturen van boven de 30 graden, een lekkere barbecue en de zomerse klanken van In Dreams uit Treebeek was een heerlijke middag gegarandeerd. Na afloop gingen alle duimen omhoog. ‘Het was super en voor herhaling vatbaar.’

Initiatiefnemer van de eerste ‘Tropical Party’ voor de bewoners van Distelenveld is de kersverse bewonerscommissie, die sinds 2018 actief is in de hoogbouwflat. “In onze flat hebben we met het wijksteunpunt Distelenveld een fantastische ontmoetingsruimte. Mensen kunnen er gezellig samen eten en deelnemen aan activiteiten”, vertelt medeoprichter Roger Cals. Samen met nog twee actieve buren wil hij het aantal gezamenlijke activiteiten van, voor en door bewoners van Distelenveld flink uitbreiden.

Mooi weer, lekker eten en goed gezelschap

Beter een goede buur

Het eerste wapenfeit van het drietal was een ‘Pre-Kerstparty’ eind vorig jaar. Roger: “Deze borrel met buffet was meteen goed bezocht en erg gezellig. Het vervolg, onze eerste ‘Tropical Party’ overtreft echter alle verwachtingen. Je merkt dat mensen steeds makkelijker over de drempel stappen om samen van een gezellige middag te genieten. Het samen zijn smaakt naar meer. Veel mensen wonen al jaren in de flat en iedereen zegt ook wel vriendelijk goedendag. Nu mensen elkaar beter leren kennen, merk je dat mensen ook iets voor elkaar willen betekenen. En dat is precies wat wij willen bereiken.”

Gezellig sjoenkelen

Met ruim 70 gasten aan tafel moesten de handen tijdens de ‘Tropical Party’ flink uit de mouwen. Roger: “Gelukkig kregen we hulp. De huismeester en ook enkele vrijwilligers van het CMWW hebben keihard met ons meegewerkt. Samen hebben we ervoor gezorgd dat iedereen zorgeloos kon genieten van de goed verzorgde barbecue, lekkere tropische drankjes en de muziek. Je ziet mensen opleven. En zeker als iedereen inhaakt om samen te sjoenkelen, weet je dat het feest geslaagd is. ‘Doen we dit nog eens?’, werd al gevraagd. Wat de bewonerscommissie betreft komt er zeker een vervolg. Voor een lach op het gezicht van onze buren, trekken we alles uit de kast.”