buurtpunt the flash heerlen
Vrijdag 14 december trok in Heerlerbaan een huifkar vol buurtbewoners om het kwartier heen en weer tussen The Flash en het wijkpunt Peter Schunck. Op beide locaties werd deze middag in het bijzijn van heel veel enthousiaste buren een buurtpunt geopend door wethouder Peter van Zutphen. Het buurtpunt Peter Schunck om half vijf en buurtpunt The Flash precies drie kwartier later, om kwart over vijf.
Wethouder Peter van Zutphen (midden) spreekt de aanwezigen toe
Wethouder Peter van Zutphen (midden) spreekt de aanwezigen toe
De openingshandeling
Samen met 2 aanwezigen wordt één van de Buurtpunten officieel geopend

Voor jong en oud

Dat de buurtpunten een programma hebben voor jong en oud, bleek meteen al tijdens de opening. Voor alle leeftijden was er iets te doen. Je kon meezingen met Rockkoor ‘Forever Young’, kaarten maken voor een winterwensboom, mezenbollen kneden voor in de tuin, en kinderen konden marshmallows en ballonfiguren maken en glitter tattoos laten zetten. Buren en heel veel vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken voor Heerlerbaan zochten elkaar op en maakten een praatje, onder het genot van lekker warme chocolademelk, poffertjes, of winterse erwtensoep. Samen! En dat is precies waar de buurtpunten voor zijn ingericht. Het zijn centrale plekken in de wijk waar je binnen kunt lopen als je een vraag hebt of informatie zoekt. Als je een idee hebt waarmee je de leefomgeving kunt verbeteren. Als je hulp nodig hebt of zelf iemand wil helpen, bijvoorbeeld met boodschappen doen. Maar ook als je een leuke workshop wil volgen of behoefte hebt aan ontmoeting en samen met anderen een kopje koffie wil drinken.

Aanwezigen opening buurtpunt Peter Schunck te Heerlen
Bezoekers Buurtpunt Peter Schunck

Een initiatief van Heerlen Stand-By!

De initiatiefnemer van de buurtpunten is Heerlen Stand-By!. Dit is het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen in de gemeente Heerlen, waaronder Alcander, Meander en de gemeente zelf. Door samen te werken willen de partners ervoor zorgen dat mensen sneller geholpen worden en dichtbij huis, in hun eigen buurt, optimaal ondersteund worden. De buurtpunten spelen een centrale rol daarin. Het buurtpunt is hét centrale aanspreekpunt voor mensen met vragen, problemen of ideeën. Wat het ook is, in het buurtpunt wordt samen naar een antwoord of oplossing gezocht. Door een buurtgenoot, vrijwilliger of een professional.

Bezoekers Buurtpunt The Flash
Bezoekers Buurtpunt The Flash

Loop eens binnen

De buurtpunten The Flash en Peter Schunck zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Dagelijks staan er professionals klaar voor informatie en advies en zijn er activiteiten voor jong en oud. In het buurtpunt Peter Schunck is het programma vooral gericht op ouderen, zoals samen eten, rummikub en sjoelen, bridgen, gymnastiek en elke woensdagochtend is er een gezamenlijk ontbijt. Eens in de maand wordt bij dit ontbijt een lezing georganiseerd. The Flash biedt onder de titel ‘JENS’ – Jong EN Sterk - ook activiteiten voor kinderen en jongeren aan. Loop gewoon eens binnen en kijk wat de buurtpunten voor u of jou kunnen betekenen.

Waar vind je de buurtpunten in Heerlerbaan?

Buurtpunt The Flash ligt aan de Vullingsweg 68a te Heerlen, Buurtpunt Peter Schunck ligt aan de Peter Schunckstraat 340a te Heerlen.
Andere buurtpunten in Heerlen zijn te vinden in de Koffiepot in Hoensbroek, de Laurier in Passart, het Heitje in Heerlerheide en The Break in Meezenbroek/Schaesbergerveld.

 

Hier vind je meer informatie over Heerlen Stand-By!


Sfeerimpressie openingen