illustratie mensen verbinden

Ontmoeten en verbinden, samen staan we sterk!

Dit voorjaar kunnen alle inwoners van Brunssum een beroep doen op gratis (financieel) advies. ISD Bol, Kredietbank Limburg, CMWW, het Leger des heils, het Consuminderhuis en Weller organiseren elke maand samen een financieel spreekuur: op dinsdag in het Consuminderhuis en op woensdag bij het Leger des Heils. Heeft u moeite om rond te komen of heeft u andere (financiële) vragen? Kom dan langs. Samen zoeken we een oplossing. En misschien zijn er nog extra ‘potjes’ waar u een beroep op kunt doen, zoals Huurtoeslag, Leergeld, Bijzondere Bijstand of de gemeentelijke kortingsregeling.

De partners hebben de handen ineengeslagen, omdat steeds meer mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen. De crisis heeft diepe sporen achtergelaten; in veel huishoudens zijn de reservepotjes nu écht leeg. Anderen kampen, bijvoorbeeld door opgroeiende of studerende kinderen of door de veranderde zorg, met stijgende kosten. Feit is dat in veel huishoudens elke cent moet worden omgedraaid. En dan lukt het vaak nóg niet om de maandelijkse lasten te betalen. Dat levert stress op.

geld

Hulp

Door een spreekuur in de wijk te organiseren, hopen wij dat mensen eerder over de drempel stappen en hulp durven te vragen. Doordat alle ‘financiële’ partners meewerken aan het spreekuur, is de oplossing vaak zelfs dichterbij dan wordt gedacht. Want Weller weet natuurlijk alles over de huur en de huurtoeslag. De Kredietbank weet alles over het aanpakken van schulden en ISD Bol over andere vormen van hulp die we kunnen raadplegen. Elke partner heeft zo zijn expertise. Daarnaast zijn er bij het spreekuur vertrouwenspersonen aanwezig. Ook deze ondersteuning is waardevol, want niemand staat zo alleen!

Spreekuur

Op dinsdag kunt u terecht in het Consuminderhuis, Rimburgerweg 7B in Brunssum:
• 5 april van 10.00 tot 12.00 uur
• 3 mei van 10.00 tot 12.00 uur
• 7 juni van 10.00 tot 12.00 uur

Op woensdag kunt u terecht bij het Leger de Heils, Horizonstraat 77 in Brunssum:
• 6 april van 10.00 tot 12.00 uur
• 4 mei van 10.00 tot 12.00 uur
• 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur

Kom gerust langs!