klussen

Zelf verbouwen of klussen

Zin om te verbouwen? Een andere keuken? Een wandje weghalen? Er is heel veel mogelijk bij Weller. We helpen u graag een handje. Weller wil dat u plezierig woont. Dat uw woning helemaal naar uw zin is. Maar natuurlijk zijn er wel wat regels als u zelf gaat klussen of verbouwen.

(Veiligheids)eisen

Alle veranderingen die u wilt aanbrengen in uw woning moeten voldoen aan algemene eisen, zoals bijvoorbeeld het bouwbesluit en NEN-normen. Daarnaast kunnen er ook door de gemeente eisen worden gesteld. U kunt alleen veranderingen aanbrengen aan uw eigen woning. Veranderingen aan gemeenschappelijke ruimten (zoals trappenhuizen, gallerijen en liften) zijn niet toegestaan.

Weller helpt u graag een handje

Wij geven u graag advies bij het uitvoeren van werkzaamheden aan uw woning. Onze medewerkers beschikken over de kennis van wat er wel en niet kan.

Toestemming aanvragen 

Het is altijd goed om uw plannen vooraf schriftelijk aan ons voor te leggen. Op die manier weet u zeker dat de werkzaamheden zijn toegestaan. En ook of u de aanpassingen bij verhuizing mag achterlaten of niet. Als u dat namelijk niet doet, zult u de aanpassingen bij verhuizing weer ongedaan moeten maken. 

Als het gaat om grote aanpassingen dan heeft u altijd toestemming van Weller nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een aanbouw, veranderingen in de constructie van uw woning, veranderingen aan de gevel, het plaatsen van een andere keuken, badkamer of toilet en/of het wijzigen van installaties en leidingen. Ook dient u zelf na te gaan of u een vergunning nodig heeft voor de werkzaamheden. 

Sommige aanpassingen worden ook door Weller vergoed. Het gaat dan om verbeteringen in uw woning die blijvend zijn en in uw woning achterblijven als u gaat verhuizen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de leeftijd en de technische staat van de aanpassing.

Kortom, als u van plan bent om te gaan klussen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord en geven u graag advies.