klussen

Zelf verbouwen of klussen

Zin om te verbouwen? Een andere keuken? Een wandje weghalen? Er is heel veel mogelijk bij Weller. We helpen u graag een handje. Weller wil dat u plezierig woont. Dat uw woning helemaal naar uw zin is. Maar natuurlijk zijn er wel wat regels als u zelf gaat klussen of verbouwen.

(Veiligheids)eisen

Alle aanpassingen moeten voldoen aan bepaalde (veiligheids)eisen: van de gemeente, van het energiebedrijf en van onszelf. Wij geven u graag advies over wat wel en niet kan. Veranderingen aan gemeenschappelijke ruimten, zoals trappenhuizen, gallerijen en liften zijn in elk geval niet toegestaan.

Weller helpt u graag een handje

Graag geven we u technisch advies bij het doe-het-zelven. Tenslotte hebben we heel wat kennis in huis. En daar kunt u dankbaar gebruik van maken. Sommige veranderingen die u in huis wilt aanbrengen vergoeden wij zelfs. Wanneer het gaat om zaken die echt aan vervanging toe zijn bijvoorbeeld, maar ook als uw woning er door de verandering op vooruit gaat. We hebben het dan over verbeteringen aan de woning die blijvend zijn: die in de woning achterblijven als u de woning weer verlaat. Goed dus om uw plannen en wensen even aan ons voor te leggen. Dan kunnen we bepalen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Toestemming of vergunning

Bij grote verbouwingen zoals aanbouw, constructieve veranderingen, het weghalen van tussenwanden, veranderingen aan de gevel, badkameraanpassingen en het verleggen van gas- en waterleidingen is altijd toestemming van Weller nodig. Wij kijken dan meteen welke aanpassingen wij vergoeden en overnemen als u de woning op termijn zou verlaten. Kortom, er kan veel maar er moeten wel vooraf afspraken over gemaakt worden. Dus als u van plan bent flink te gaan klussen, of u wilt verbouwen, neem dan even contact op met ons op. We kunnen ook helpen met het maken van bouwtekeningen, met het aanvragen van vergunningen en offertes en we kunnen de bouwwerkzaamheden ook voor u begeleiden. U kunt ook bij ons terecht voor het vinden van een geschikte aannemer. Kom dus langs of bel ons als u zin heeft in verandering.