maankwartier_maanplein_1.jpeg

Maankwartier Heerlen

Samen met de gemeente Heerlen en Bouwbedrijf Jongen bouwde Weller Maankwartier. Een mooi, nieuw stukje Heerlen naar een prachtig ontwerp van kunstenaar Michel Huisman. Met een nieuw station, winkels, cafés, een hotel, kantoren en woningen. Maar het is ook een nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Een visitekaartje voor Heerlen en Parkstad: een plek om trots op te zijn!


Het project

Met zijn hoge bogen, fraaie gevels en mooie pleinen is Maankwartier één groot kunstwerk. Met in dat grote kunstwerk nog eens 89 kleinere kunstwerken. Al deze werken zijn gemaakt door de Heerlense kunstenaar Michel Huisman. Sommige zijn heel zichtbaar, zoals de Heliostaat. Andere zijn verstopt als bouwkundig detail. Ze vertellen een eigen verhaal en vormen samen één sterrenbeeld.

In totaal realiseerde Weller in dit nieuwe stukje Heerlen 115 woningen. Er liggen 15 winkels waaronder een Jumbo supermarkt, 2 parkeergarages, 1 hotel en 3.000 m2 kantoorruimte. Dagelijks passeren er dan ook vele bezoekers die op weg zijn naar werk, wonen, winkelen of ander vertier in de stad. Sinds de zomer van 2019 is ook ons eigen kantoor aan het Spoorplein gevestigd. Wij zijn helemaal thuis in Maankwartier.

Maankwartier Heerlen

Foto van Maankwartier Heerlen nodig?

Bekijk dan de downloadpagina met rechtenvrije foto’s.


Waarom Maankwartier?

Weller werkte mee aan Maankwartier omdat het project de kwaliteit van de woonomgeving in Heerlen verbetert. De bijzondere architectuur zorgt voor een warm welkom. Het heeft het centrum van Heerlen aantrekkelijker gemaakt voor bewoners en bezoekers en zorgt er tegelijk voor dat de waarde van het vastgoed in de stad stabiel blijft, liever nog stijgt. Want óók dat is een belangrijk doel voor Weller: we moeten geld verdienen om te kunnen investeren in sociale woningen.

Wonen

Wonen in Maankwartier; midden in het stralende middelpunt van Heerlen vindt u 58 (sociale) huurwoningen en 57 koopwoningen. Het zijn woningen met grandeur, in een setting zoals deze al tientallen jaren niet meer zijn gebouwd. Op dit moment zijn alle woningen verhuurd of verkocht.

Huren

Wilt u in de toekomst een woning in Maankwartier huren? Maak uw interesse kenbaar, dan plaatsen wij u op de wachtlijst voor geïnteresseerden. Neem voor meer informatie contact op met Shirley Gerards, consulent klanten van Weller, via ShirleyGerards@wellernet.nl

fam-schrader-mk-zuid-2019-02.jpeg
jean_en_ans_2.jpgOndernemen

Met 9 miljoen bezoekers en passanten per jaar is Maankwartier een ideale plek om te ondernemen. Er zijn dan ook 15 winkelruimtes gerealiseerd, die variëren in grootte, inrichting en sfeer. Op dit moment zijn er nog enkele ruimtes beschikbaar. Gaat u het avontuur aan?

Meer informatie

Download de verhuurbrochure of neem contact op met Jules Spauwen van Spauwen Werrij Vastgoed: 06 21 56 52 61 of js@spauwen-vastgoed.nl.

hana-hair-2018-06.jpeg
Mihnanh.jpegTours en rondleidingen

Waar komt de naam Maankwartier eigenlijk vandaan? Waar vind je alle planeten en waar staat één van ’s werelds mooiste schemerlampen? En is het écht zo bijzonder om in Maankwartier te wonen? Ontdek de antwoorden met een Maanwartier tour of rondleiding.

Maankwartier tour 

De tour bestaat uit een plattegrond met QR-codes die verwijzen naar video’s met uiteenlopende weetjes en interessante achtergrondinformatie. De verhalen worden onder meer verteld door Michel Huisman. De tour is verkrijgbaar bij de meeste ondernemers en bedrijven in Maankwartier en Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad aan het Spoorplein. Uw tour vastleggen op social media? Gebruik #maankwartiertour.

Maankwartier rondleiding

Liever onder leiding van een gids Maankwartier verkennen? Ook dat kan. Visit Zuid-Limburg organiseert regelmatig rondleidingen. Meer informatie en data zijn te vinden op hun website.

maankwartiertour_kopie.jpeg
maankwartier_wonder_heerlen.jpeg

 

Boek 'Maankwartier. Het wonder van Heerlen’

Maankwartier is niet zonder slag of stoot gebouwd en leidde geregeld tot verhitte gemoederen. 'Maankwartier. Het wonder van Heerlen’ reconstrueert een zeventien jaar durende tocht in een emotionele achtbaan. Auteur Joos Philippens volgde kunstenaar Michel Huisman een jaar lang. In zijn boek doet hij verslag van een gepassioneerde strijd voor creatieve intelligentie in de stedenbouw. Marcel van der Heyden gaf het boek zijn unieke vorm. Het is o.a. te koop bij Boekhandel Van der Velden-Van Dam, Bruna en Uitgeverij Vantilt.

Het Maankwartier in video's


De locatie

Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving in het centrum van Heerlen. Het is tegelijk de nieuwe verbinding over het spoor tussen Heerlen-Noord en Heerlen-Zuid en dé poort naar de stad voor vele bezoekers.


Partners

Maankwartier is een project van Weller Vastgoedontwikkeling BV en de gemeente Heerlen in samenwerking met NS Poort en Bouwontwikkeling Jongen BV.

Openbare ruimte

Iedereen kan de kunstwerken van het Maankwartier komen bewonderen en een kijkje nemen op het Maanplein: het is openbare ruimte. Met vragen of opmerkingen over de publieke ruimte kunt u terecht bij gemeente Heerlen.

Planning

De bouw van Maankwartier is gestart in 2012 en op 31 augustus 2019 is onder grote belangstelling de opening van het nieuwe NS-station gevierd.

Projectleider

Voor meer informatie over Maankwartier kunt u contact opnemen met Martijn Linssen van Weller via (045) 404 86 00.