Maankwartier Heerlen

Maankwartier Heerlen

Samen met de gemeente Heerlen en Bouwbedrijf Jongen heeft Weller Maankwartier gebouwd. Een mooi, nieuw deel van het centrum van Heerlen met een nieuw station, winkels, cafés, een hotel, kantoren en woningen. Het is het nieuwe visitekaartje van Heerlen en Parkstad. Een plek om trots op te zijn! 

Het project

Met zijn hoge bogen, fraaie gevels en mooie pleinen is Maankwartier één groot kunstwerk. Met in dat grote kunstwerk nog eens 89 kleinere kunstwerken. Al deze werken zijn gemaakt door de Heerlense kunstenaar Michel Huisman: sommige zijn heel zichtbaar, zoals de Heliostaat, andere zijn verstopt als bouwkundig detail. Alle kunstwerken samen, vormen één sterrenbeeld en vertellen een eigen verhaal.

In totaal realiseerde Weller in dit nieuwe stukje Heerlen 115 woningen. Er liggen 15 winkels waaronder een Jumbo supermarkt, 2 parkeergarages, 1 hotel en 3.000 m2 kantoorruimte. Sinds de zomer van 2019 is ook ons eigen kantoor aan het Spoorplein gevestigd. Wij zijn helemaal thuis in Maankwartier.

Maankwartier Heerlen

De locatie

Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving in het centrum van Heerlen. Het is tegelijk de nieuwe verbinding over het spoor tussen Heerlen-Noord en Heerlen-Zuid en dè poort naar de stad voor vele bezoekers.

Voor wie

Weller werkt mee aan Maankwartier omdat het project de kwaliteit van de woonomgeving in Heerlen verbetert. De bijzondere architectuur zorgt voor een warm welkom. Het maakt het centrum van Heerlen aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers en zorgt er tegelijk voor dat de waarde van het vastgoed in de stad stabiel blijft, liever nog stijgt. Want óók dat is een belangrijk doel voor Weller: we moeten geld verdienen om te kunnen investeren in sociale woningen. 

Maankwartier-Noord en -Zuid  bevatten 58 (sociale) huurwoningen en 57 koopwoningen, 15 winkels, kantoorruimte en 23 parkeerplaatsen. Alle woningen zijn verkocht of verhuurd. Zou u in de toekomst een woning in Maankwartier willen huren? Dan kunt u uw interesse kenbaar maken via Thuis in Limburg.

Partners

Maankwartier is een project van Weller Vastgoedontwikkeling BV en de gemeente Heerlen in samenwerking met NS Poort en Bouwontwikkeling Jongen BV.

Planning

De bouw van Maankwartier is gestart in 2012 en op 31 augustus 2019 is onder grote belangstelling de opening van het nieuwe NS-station gevierd. De officiële opening van Maankwartier zou in augustus 2020 plaatsvinden in samenwerking met Cultura Nova. Vanwege de Coronacrisis is dit feest voor Heerlen een jaar uitgesteld naar augustus 2021.

Projectleider

Voor meer informatie over Maankwartier kunt u contact opnemen met Tom Hanssen, via: 06 – 229 906 70 of tomhanssen@wellernet.nl

Links