Maankwartier Heerlen

Maankwartier Heerlen

Samen met de gemeente Heerlen en Bouwbedrijf Jongen bouwt Weller Maankwartier. Een nieuwe bijzondere stationsomgeving voor Heerlen.

Maankwartier is een ontwerp van kunstenaar Michel Huisman. Het is een mooi, nieuw stadsdeel in Heerlen met een nieuw station, winkels, cafés, een hotel, kantoren en woningen. Ook is het de nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Maankwartier wordt dè manier om van het ene stadsdeel naar het andere te gaan. Hieronder bevinden zich vele bezoekers die dagelijks op weg zijn naar werk, wonen, winkelen of ander vertier in Heerlen of Parkstad. Maankwartier geeft Heerlen een plek om trots op te zijn!

Weller werkt mee aan Maankwartier omdat het project de kwaliteit van de woonomgeving verbetert. De bijzondere architectuur zorgt voor een warm welkom. Het maakt het centrum van Heerlen aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers en zorgt er tegelijk voor dat de waarde van het vastgoed in de stad stabiel blijft, liever nog stijgt. Want óók dat is een belangrijk doel voor Weller: we moeten geld verdienen om te kunnen investeren in sociale woningen.

In totaal bouwt Weller 111 woningen in Maankwartier: 44 (sociale) huurwoningen, die al allemaal verhuurd zijn, en 30 koopwoningen. In Zuid bouwen we 37 koopwoningen; de verkoop hiervan start in de zomer van 2017. Aan het Maanplein verhuren we daarnaast 12 winkelpanden; ook deze commerciële ruimte is grotendeels ingevuld.

Hier vindt u direct meer informatie over wonen, werken en ondernemen in Maankwartier

Maankwartier Heerlen


De locatie

Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving van Heerlen. Het is een compleet nieuw stadsdeel aan de rand van de binnenstad, dat Heerlen-Zuid en Heerlen-Noord over het spoor verbindt. Voorzieningen op het gebied van winkelen, onderwijs, cultuur, zorg en openbaar vervoer zijn voor iedereen dichtbij.


Partners

De hoofdontwikkelaars van Maankwartier zijn Weller en de gemeente Heerlen. Daarnaast werken NS Poort en Bouwbedrijf Jongen BV mee. Het hotel en de parkeergarage in Zuid worden ontwikkeld door de ontwikkelaar belegger Kindermann Immobilien KG uit Baden-Baden (D).

Project

Maankwartier bestaat uit drie delen: ‘Zuid’, ‘Plaat’ en ‘Noord’. De bouw van ‘Noord’ is gestart in 2011 en medio 2016 afgerond. De appartementen zijn bewoond en de Jumbo, Action, kantoren, parkeergarage en Heliostaat zijn in gebruik. De kleinere winkels op het Maanplein openen pas als de verbinding over het spoor klaar is.

Op de ‘Plaat’ starten we in 2017 met de bouw van het nieuwe NS-station, NS-winkeltjes, kantoren en een deel van het hotel. Als laatste wordt ‘Zuid’ gebouwd. Hier komen appartementen, winkels, het hotel, een parkje en een ondergrondse parkeergarage. Dit deel grenst straks direct aan de Saroleastraat en het centrum van de stad. Eind 2018 zal Maankwartier klaar zijn.

Projectleider

Voor meer informatie over Maankwartier kunt u contact opnemen met Tom Hanssen, via:
06 – 229 906 70 of tomhanssen@wellernet.nl


Links

Meer informatie over Maankwartier

Meer informatie, specifiek over wonen (huren of kopen) in Maankwartier

Meer informatie over ondernemen in Maankwartier