Fijn u te zien!

Elk jaar sluit Weller het kantoor om de handen vrij te maken voor vrijwilligerswerk. De Wellerdag van 2022 viel dinsdag 12 april samen met de eerste dag waarop de thermometer 22 graden aantikte. Onder die zomerse lentezon schonken onze collega’s op zes verschillende plaatsen in Heerlen, Brunssum en Schinveld koffie en thee en bakten we wafels.

Het idee van deze Wellerdag was even eenvoudig als welkom. Na twee lange coronajaren wilden we onze huurders zien, spreken en naar hun verhalen luisteren. Wie wilde mocht de gelegenheid aangrijpen om vragen te stellen. Echt veel vragen zijn er niet gesteld. Wel is er volop met buren en buurtgenoten in het zonnetje genoten van koffie en wafels. “Het is het eerste en goedkoopste terrasje van dit jaar”, lachen enkele bewoners van de Corisberg in Heerlen.

Weller laat zien dat het weer kan. Samen zijn

Voor ‘flat 5’ aan de Peter Schunckstraat werden de met liefde gebakken wafels volop uitgedeeld. Er ging zelfs een hele schaal naar de basisschool in de buurt. De voorzitter van de huurdersbelangenvereniging juicht het initiatief toe: “We hebben elkaar zo lang niet gezien. Dan is het goed om de koe bij de horens te vatten en de mensen gewoon samen te brengen. Met deze gezellige kraam laat Weller zien dat het weer kan. Samen zijn.”

Even buurten

In Heerlerheide, Brunssum en Schinveld zaten de binnentuinen van Icarus, de Woendershof en Aan de Platz goed vol. En dan niet alleen met de eigen bewoners. Ook buurtbewoners kwamen langs. “Heerlijk is dit”, zucht een bewoonster. “De afgelopen jaren zijn inderdaad stil geweest.”

In Brunssum Noord was de Wellerkraam neergestreken bij de flat Achter de Locht. Hier kwam behalve de geur van de wafels ook vrolijke schlagermuziek je tegemoet. Continu is het gezellig druk geweest bij de statafels. “Weet je wat zo mooi is aan vandaag?”, vraagt de voorzitter van de bewonerscommissie serieus. “Iedereen loopt tegenwoordig langs elkaar door. Vandaag is er tijd om even te kletsen en te vragen hoe het gaat?”

Een handje hulp

Bij vragen alleen bleef het niet. Tientallen servetjes hebben de Wellercollega’s uitgedeeld, met daarop de tekst: ‘We dragen u een warm hart toe. En helpen u graag besparen met de VoorzieningenWijzer.’ Iedereen heeft het financieel moeilijker nu de prijzen zo stijgen. Weller heeft medewerkers opgeleid om mensen aan de hand van de VoorzieningenWijzer te helpen met besparen. Een adviesgesprek kan mensen tot wel 500 euro per jaar opleveren. Steeds meer huurders staan daar open voor. Want aan het einde van de Wellerdag zijn er al aardig wat afspraken ingepland.

Heeft u ook interesse om aan de hand van de VoorzieningenWijzer te bekijken of u kunt besparen in u maandelijkse uitgaven? Hier vindt u meer informatie. Of bel ons via 045 404 86 00 om een afspraak te maken.

Het was fijn u te zien. En we houden contact.

Foto's: Mieke Offermans