noorderkroon brunssum

Noorderkroon II

In Brunssum-Noord starten we in het tweede kwartaal van 2017 met de bouw van Noorderkroon II. Halverwege 2018 kunnen de huidige bewoners van het Bexhoes in Brunssum – dit zijn cliënten van Radar - verhuizen naar het nieuwe appartementengebouw. Wonen, welzijn en zorg gaan hier hand in hand.

In 2006 en 2007 heeft Weller in Brunssum-Noord ‘Noorderkroon’ gebouwd. Dit nieuwbouwproject voorzag oorspronkelijk in vijf urban villa’s met in totaal 48 koop- en 48 huurwoningen. Vanwege de verwachte ‘krimp’ van de regio zijn uiteindelijk maar drie villa’s met 48 huur- en 18 koopwoningen gerealiseerd. Deze woningen zijn gebouwd als zogenaamde levensloopbestendige woningen. Dit past binnen het karakter van Brunssum-Noord dat in 2005 is aangewezen als een WWZ-wijk: hier is bijzondere aandacht voor de wonen, welzijn en zorg.

noorderkroon brunssum


In 2017 pakken we de draad op en bouwen we Noorderkroon II. Dit nieuwe gebouw met in totaal 20 appartementen van 45 tot 85 m2 en een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond, krijgt een eigen uitstraling en architectuur. Qua invulling staat ook in Noorderkroon II de combinatie van wonen, welzijn en zorg centraal. Weller sluit hiervoor een huurovereenkomst met Radar.

De locatie

Noorderkroon II wordt naast de drie urban villa’s van Noorderkroon I gebouwd aan de Europalaan in Brunssum-Noord. Dichtbij de supermarkten en winkels van Brunssum-Noord. Dichtbij het wijksteunpunt Distelenveld en buurtcentrum Upstairs waar regelmatig activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. En dichtbij de belangrijkste uitvalswegen en het openbaar vervoer.


Voor wie

Alle appartementen van Noorderkroon II worden voor een periode van minstens 10 jaar gehuurd voor de huisvesting van cliënten van Radar, die nu nog in het Bexhoes 500 meter verderop wonen. De zorg van Radar voor mensen met een verstandelijke beperking blijft zo bewaard in Brunssum-Noord.

Partners

Weller bouwt Noorderkroon II, Radar levert de zorg en ondersteuning aan de bewoners.

Project

De bouw start medio 2017. Halverwege 2018 kunnen de bewoners hun intrek nemen.

Projectleider

Voor meer informatie over NoorderkroonII kunt u contact opnemen met Martijn Linssen, via: (045) 404 86 00 of martijnlinssen@wellernet.nl


Links

Meer informatie over Radar

Meer informatie over de WWZ-zone Brunssum Noord