noorderkroon brunssum

Noorderkroon II

In Brunssum-Noord hebben we in de zomer van 2020 de bouw van Noorderkroon II afgerond. Medio augustus namen de nieuwe huurders hun intrek in de gloednieuwe appartementen. Dit zijn allemaal cliënten van Radar. In Noorderkroon II gaan wonen, welzijn en zorg hand in hand.

Het project

In 2006/2007 heeft Weller in Brunssum-Noord de ‘Noorderkroon’ gebouwd. Dit nieuwbouwproject voorzag oorspronkelijk in vijf urban villa’s met 48 koop- en 48 huurwoningen. Vanwege de ‘krimp’ van de regio zijn uiteindelijk maar drie villa’s met 48 huur- en 18 koopwoningen gerealiseerd. Deze woningen zijn gebouwd als zogenaamde levensloopbestendige woningen. Dit past binnen het karakter van Brunssum-Noord dat in 2005 is aangewezen als een WWZ-wijk: hier is bijzondere aandacht voor wonen, welzijn en zorg.

In Noorderkroon II biedt Radar 24-uurs zorg aan cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking. Het complex telt 32 zorgwoningen (8 woningen per verdieping) rond een centrale kern. Deze 8 woningen kunnen in de toekomst eventueel worden samengevoegd tot 4 grotere appartementen.

noorderkroon brunssum

De bewoners van Noorderkroon II wonen zelfstandig maar met zorg op afroep dichtbij. Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke ruimte voor ontmoeting en gezamenlijke activiteiten. Ook zijn hier ruimtes ingericht die flexibel gebruikt kunnen worden als werk- en vergaderplek, voor de slaapwacht en als bergruimte. Vanwege het afwijkende karakter van het appartementengebouw heeft Noorderkroon II een afwijkende architectuur en uitstraling ten opzichte van Noorderkroon I.

De locatie

Noorderkroon II gebouwd naast de drie urban villa’s van Noorderkroon I aan de Europalaan in Brunssum-Noord. Dichtbij de supermarkten en winkels van Brunssum-Noord en ook dichtbij het wijksteunpunt Distelenveld. Hier worden dagelijks activiteiten voor bewoners van Brunssum-Noord georganiseerd. Het complex is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.


Voor wie

Noorderkroon II is gebouwd voor cliënten van Radar. Radar is verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van de bewoners.

Partners

De belangrijkste partner van Weller bij de bouw van Noorderkroon II is Radar. Het appartementencomplex is ontworpen door Harnischmacher Architectuur Heerlen. Het complex is gebouwd door Smeets Bouw uit Maastricht.

Project

Noorderkroon II is opgeleverd in juli 2020.

Projectleider

Voor meer informatie over Noorderkroon II kunt u contact opnemen met Martijn Linssen, via: (045) 404 86 00 of martijnlinssen@wellernet.nl

Links