Aan de Poorterstraat in Brunssum-Noord hebben wij in het afgelopen voorjaar een nieuwbouwproject opgeleverd met 27 woningen. In dit nieuwe stukje van Brunssum bevinden zich ook levensloopbestendige patiowoningen voor ouderen en mensen die zorg aan huis nodig hebben. 
 

1 maart was dit jaar geen doorsnee woensdag voor de Brunssumse Leonie Boekhorst. Het was een feestdag. De dag waarop zij de sleutel van haar gloednieuwe huis aan de Poorterstraat in ontvangst mocht nemen. Een paar maanden later is zij gesetteld en mogen wij een kijkje nemen. “De tweede slaapkamer is nog een rommeltje”, lacht Leonie. “En de tuin moet nog aangelegd worden, maar ik ben zo dankbaar voor dit huis. Het voelt meteen als thuis.”

Leonie woonde tot voor kort in een appartement aan de Europalaan. “Op een steenworp afstand van mijn nieuwe huis”, vertelt zij. “Maar mijn mobiliteit is slecht en ik kon vanuit mijn vorige woning met mijn elektrische rolstoel moeilijk naar buiten. Ik durfde niet goed om hulp te vragen. Op een gegeven moment besloot ik toch maar in actie te komen. Meteen ging het balletje rollen en snel ook. Voor ik het wist mocht ik een kijkje nemen aan de Poorterstraat.”

Doen!

“Bij mijn eerste bezichtiging zag ik nog als een berg tegen een mogelijke verhuizing op. Bij mijn tweede bezichtiging
wist ik: dit moet ik doen! Ik heb mijzelf even in mijn arm geknepen, want van hieruit kan ik er met mijn rolstoel zelfstandig op uit. Ik verheug mij erop om een keertje naar het centrum van Brunssum te gaan. Alleen al het feit dat het kan, maakt mij blij.”

“Weller heeft mij twee keer een huis gegeven, dit tweede huis is mijn thuis”, vertelt Leonie openhartig aan haar
keukentafel. “Zo voelt het vanaf dag één. Zodra het even kan gooi ik de deur naar de tuin open. Hij moet nog aangelegd worden maar de vogeltjes fluiten nu al het mooiste lied. Daar kan ik zo van genieten. Dit huis geeft mij mijn zelfstandigheid terug. Ik kan weer vooruit kijken naar de toekomst. Ik denk dat ik niemand hoef uit te leggen hoe waardevol dit voelt.”

Wij bouwen verder aan Brunssum-Noord

Het recent opgeleverde nieuwbouwproject aan de Poorterstraat bestaat uit elf gezinswoningen en zestien levensloopbestendige patiowoningen, die geschikt zijn voor mensen die thuis zorg en/of ondersteuning nodig hebben.

Dankzij deze mix is wonen aan de Poorterstraat bereikbaar voor iedereen. Het project maakt deel uit van het
‘Masterplan Brunssum-Noord’, waarin wij al onze bouw- en renovatieplannen voor Brunssum-Noord als één geheel aanpakken. Hierbij besteden wij ook aandacht aan een groene en gezonde woonomgeving voor mens en dier.

Met de Poorterstraat is ons werk aan Brunssum-Noord zeker nog niet klaar. In de volgende fase van het ‘Masterplan
Brunssum-Noord’ bouwen wij (gefaseerd) 147 woningen aan de Leenheerstraat en Regentessestraat. Dit wordt een mix van (huur)appartementen en grondgebonden levensloopbestendige huurwoningen. En bij de hoogbouw werken wij aan een ingrijpende renovatie van de flat aan de Albert Schweitzerstraat. 

Naar de projectenpagina