geluksdag 2018 (8).jpg

Lieve Heerlenaar....

‘Soms is de kleinste stap in de goede richting uiteindelijk een van grote betekenis in je leven. Al zijn de stapjes klein, neem de eerste stap. Kijk naar wat het je brengt, laat je verrassen vandaag en kijk eens naar de mooie dingen om je heen en geniet. Een heel fijne dag vandaag. Liefs.’

Zie hier een wens die een bezoek(st)er tijdens het Geluksweekend Heerlen achterliet op het terras van brasserie De Twee Gezusters. Het initiatief van Heerlen Mijn Stad, De Vijf Pleintjes en stichting Happiness beleefde in het weekend van 23 en 24 juni haar vierde editie met een gevarieerd programma van muziek en dans, vrolijke knutselactiviteiten, happy hapjes, heerlijke handmassage’s, workshops mindfulness en films die al vele generaties gelukkig maken, zoals de ‘Sound of Music’.  Het geluk lag voor het oprapen in de Heerlense binnenstad.

geluksdag 2018 (14).jpg


Dansen maakt happy

“Geluk is als je van de passie je beroep kunt maken.” Dit zei Rik Gerarts bij de opening van het Geluksweekend Heerlen. De 21-jarige breakdanceleraar besloot vorig jaar zijn studie aan de Universiteit van Tilburg aan de wilgen te hangen en koos voor een carrière in de dans. “Dit is waar ik helemaal voor kan gaan en waar ik ook anderen gelukkig mee kan maken. Daar word je uiteindelijk het gelukkigst van.” Een uur later voegden dansers uit alle wijken van Heerlen en Kerkrade de daad bij het woord tijdens de ‘Buurtbattle’ op het Betaplein. Een ding is duidelijk: van dansen word je happy! De kids swingen er op los!

Geluk is van waarde

Op zondag kreeg het thema ‘geluk’ een serieuzere lading tijdens een mini-seminar ‘Gelukkig ondernemen in de Binnenstad’ in de Luciushof. Mede-organisator  van het Geluksweekend Heerlen, Paul Leufkens van Weller, had hiervoor sprekers uit het bedrijfsleven en de publieke sector uitgenodigd. Bart Pastoor van Barticipatiedotcom sprak over de waarde van ‘geluk’ als succesfactor voor geslaagd ondernemerschap. En dan gaat het niet over het geluk dat per toeval op je pad komt maar over het geluk waar je met een open en positieve houding naartoe kunt werken: ‘Geluk heb je voor een groot deel zelf in de hand.’

geluksdag 2018 (15).jpg


Jan L’Ortije, gemeentesecretaris van de gemeente Roerdalen zoomde in op de factor ‘geluk’ als waardemaker voor een stad. Steeds meer gemeenten, waaronder Roerdalen, sturen bewust op geluk en een positieve beleving van hun stad of dorp. Kan dat in Heerlen ook? De organisatie va en ook veel deelnemers aan het seminar, waaronder de kersverse wethouder Adriane Keulen, vinden van wel. Geluk is een kwestie van omdenken: met negativiteit kom je nergens, door een positieve benadering ontstaan kansen. Kijk maar naar al die nieuwe restaurantjes, activiteiten en evenementen in Heerlen en naar al die vrolijke mensen tijdens het Geluksweekend. Het werkt aanstekelijk.

Het Geluksweekend 2018 werd afgesloten met een gezellige middag op het splinternieuwe terras van De Twee Gezusters in de Luciushof. Bewoners van de binnenstad en bewoners van De Molenwei in Schandelen genoten op deze zonnige zondagmiddag van lekkere hapjes en drankjes, leuke acts en hun favoriete muziek die gedraaid werd door DJ Lex Nelissen. Als dat geen geluksmoment is!

Sfeerimpressie

Foto's: Heerlen MijnStad