Poststukken

Het is u vast opgevallen dat PostNL de brievenbussen heeft verwijderd uit woonwijken. Piet Schrömpges uit Eikenderveld wil het er niet bij laten zitten. “Ik begrijp de beslissing om het aantal brievenbussen te verminderen; meer post gaat via de mail. Maar, ik begrijp niet dat ineens álle brievenbussen weg moeten. Veel ouderen komen hun post niet meer kwijt.” Dus start Piet een actie. Hoe meer mensen de klantenservice van PostNL bellen, des te groter is de kans dat Eikenderveld een brievenbus terugkrijgt.

Bewoners van Eikenderveld worden voor het posten van hun brief naar drie brievenbussen in de omgeving verwezen: naar een brievenbus bij station Heerlen - Woonboulevard (rechts van de fietsenstalling), naar de ING Bank in het centrum van Heerlen of naar de Albert Heijn in winkelcentrum ‘t Loon. Piet: “Voor mensen die goed ter been zijn en er geregeld op uit gaan, zijn deze afstanden prima te overbruggen. Maar, in Eikenderveldwonen ook veel ouderen, onder andere in De Eik en in de hoogbouwflats. Voor hen is de afstand naar de nieuwe brievenbuslocaties te groot. Ook de drukke wegen die zij op deze route moeten oversteken zijn een belemmering. Dus komen veel mensen uit Eikenderveld hun post niet meer kwijt. Of zij moeten iemand inschakelen die de post voor hen meeneemt.”

de heer Schrömpgens Eikenderveld Heerlen

Op deze centrale plek in de wijk, de hoek Eikenderweg/Laanderstraat zou een brievenbus terug moeten komen.

Belangrijke voorziening

“Er wonen genoeg mensen in de buurt die de ouderen een handje willen helpen. Ook bij het wegbrengen van hun post. Dat is het probleem niet”, vindt Piet. “Wel vind ik het zot dat een wijk waar ongeveer 4.000 mensen wonen te klein is voor een eigen brievenbus. Ik heb mijn klacht neergelegd bij PostNL en daar werd onverwacht heel begripvol gereageerd. Zij gaven aan dat zij de beslissing om alle brievenbussen uit onze buurt te verwijderen bij voldoende animo best willen heroverwegen. Ik roep daarom zo veel mogelijk inwoners van Eikenderveld op om de klantenservice van PostNL te bellen en daar een bericht vóór een brievenbus in Eikenderveld achter te laten. Wellicht kunnen we deze voorziening voor de wijk hiermee terughalen.”

Wilt u de actie van Piet steunen? Bel dan de klantenservice van PostNL via 0800 – 1234 en geef aan dat u graag een brievenbus terug wil in Eikenderveld.