Barry Braeken (45) begint per 1 mei aanstaande bij woningcorporatie Weller als interim bestuurder en is aangesteld voor een periode van één jaar. Barry Braeken zal samen met de zittende directeur-bestuurder Robèrt Kersjes invulling geven aan het tweehoofdig bestuur binnen Weller. Barry heeft een indrukwekkende staat van dienst met functies als wethouder in Heerlen en Expomanager van IBA Parkstad. Barry’s bestuurlijke ervaring en visie op Parkstad gecombineerd met daadkracht en een frisse kijk op zaken zijn een aanwinst voor Weller.

Afbeelding: Bas Quaedvlieg / De Limburger

Afbeelding: Bas Quaedvlieg / De Limburger

Strategisch beleidsplan

De kennis van Barry Braeken zal zeer nuttig zijn bij het vormgeven van het nieuwe strategisch beleidsplan van Weller. Hij kent de werkomgeving van Weller als zijn broekzak. Verder zal er gewerkt worden aan de taken en opdrachten waar Weller voor staat: Betaalbare, beschikbare en goede woningen in Heerlen, Brunssum en de gemeente Beekdaelen.

Directeur-Bestuurder Robèrt Kersjes: Ik zie met erg veel plezier uit naar onze samenwerking. Barry kent de ‘ins en outs’ van Heerlen op zijn duimpje en heeft een breed netwerk. Een prachtige sparringpartner waar we veel van kunnen leren en die Weller weer een stap verder brengt in haar ontwikkeling.”

Binnen de directie zal de komende maanden stil gestaan worden bij de verdeling van de directietaken. 

Eerdere functies

Barry begon zijn carrière in de ambtenarij en het onderwijs. Van december 2011 tot januari 2018 was hij actief als wethouder in Heerlen. Hij is trots op Heerlen met haar prachtige projecten zoals Maankwartier en het ‘Bidboek voor Heerlen-Centrum’, de inwoners van Parkstad en de rijke cultuur.

Het succes van het door hem naar Heerlen gehaalde Serious Request zal hij niet snel vergeten. Binnen de Heerlense cultuur hebben de ‘Murals’ een speciaal plekje in zijn hart, omdat het kunst is die voor iedereen toegankelijk is.

Barry: “Waar veel kunst achter de muren van de musea zit, kunnen mensen in Heerlen genieten van zowel lokale als internationale kunst gewoon in de openbare ruimte. In feite is er in Heerlen zo een openluchtmuseum gecreëerd.” Voor IBA werkte Barry als Expomanager en stond hij aan de wieg van het concept en programma voor het Expojaar (het slotjaar waarin IBA haar resultaten presenteert).

Over zijn nieuwe functie zegt Barry:Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers van Weller de buurten en wijken in te gaan en daar te werken aan het welzijn van alle huurders.”

Cruciaal belang

Paul Geraets, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Weller en Felicitas Crutzen voorzitter van de Remuneratiecommissie en tevens RvC-lid vinden het, vanuit hun rol als werkgever, van cruciaal belang voor Weller dat er snel een goede interim bestuurder wordt aangesteld.

De Raad van Commissarissen van Weller is enthousiast over de benoeming. Paul Geraets en Felicitas Crutzen:”Barry kent de volkshuisvestelijke opgaven die er liggen in de regio en hij is een verbinder pur sang. Weller is sterk in wijken en buurten en zet zich samen met sociaal maatschappelijke partners in voor haar huurders. Barry’s sterke netwerkkwaliteiten zullen goed van pas komen bij de integrale aanpak van Weller ten aanzien van wonen en leven in onze wijken.”