noorderkroon brunssum

Y-Staete Brunssum

Y-Staete maakt wonen midden in het winkelcentrum van Brunssum mogelijk. Lekker comfortabel met alle winkels en voorzieningen direct bij de hand. Weller realiseerde dit fraaie appartementencomplex in ‘t Ei in 2019. Het hoort thuis in het omvangrijke project waarin de gemeente Brunssum, Weller en andere partners samenwerken aan een kwalitatief sterk en toekomstgericht winkelcentrum voor Brunssum.

Het project

Y-Staete bestaat uit drie appartementengebouwen op de hoek Koutenveld/Schiffelerstraat. Onder het complex bevindt zich een parkeergarage met 23 eigen (koop)parkeerplaatsen. 

Aan de centrumzijde grenst Y-Staete aan een intiem pleintje met winkels op de begane grond. In dit nieuwe stukje Brunssum vindt u onder andere de Albert Heijn, het Kruidvat en chocolaterie Rousseau. Op de verdiepingen bieden de gebouwen ruimte aan 45 woningen (29 koop / 16 huur), van compacte stadswoningen met twee slaap- of studeerkamers en balkon tot royale penthouses op de bovenste etages.

Y-Staete hoge res 01.jpg

De locatie

Y-Staete vormt de nieuwe entree van ’t Ei, het winkelhart van Brunssum. U woont er midden in de stad, met alle voorzieningen die daar bij horen binnen handbereik. Ook het mooie Vijverpark ligt dichtbij.


Voor wie

Y-Staete bevat 45 koop- en huurappartementen en 23 parkeerplaatsen. Alle woningen zijn verkocht of verhuurd. Zou u in de toekomst een woning in dit stijlvolle appartementencomplex willen huren? Dan kunt u uw interesse kenbaar maken via Thuis in Limburg.

Partners

Het ontwerp van Y-Staete is gemaakt door Mollink Soeters PPHP Architecten in Amsterdam. Het complex is gebouwd door Jongen Bouwpartners uit Landgraaf.

Planning

De nieuwbouw is gefaseerd gerealiseerd in 2018 en 2019.

Projectleider

Projectleider van de bouw van Y-Staete is Hans van der Broeck: (045) 404 86 00 of HansvdBroeck@wellernet.nl.

Bent u geïnteresseerd in het huren van een woning in dit complex? Schrijf u dan vandaag nog in op Thuis in Limburg.

Links