bezoekers wijjkpunt PS

Wijkpunt Peter Schunck

Bij de hoogbouwflats in Heerlerbaan heeft Weller het Wijkpunt Peter Schunck gebouwd. Vanuit dit wijkpunt organiseert Meander de thuiszorg en thuishulp voor de wijk. Ook is er ruimte voor ontmoeting en gezellige activiteiten van, voor en door bewoners van Heerlerbaan.

In en vanuit het Wijkpunt Peter Schunck organiseren Meander en Alcander samen met vrijwilligers activiteiten waardoor oudere bewoners en bewoners die ondersteuning nodig hebben, langer thuis kunnen blijven wonen. Het programma voorziet in cursussen, workshops en gezellige activiteiten zoals kienen, kaarten en rummikuppen. Er is een keuken waar mensen samen kunnen koken of bakken. Daarnaast fungeert het wijkpunt als thuisbasis voor de wijkverpleegkundigen en thuishulpen van Meander. In het gebouw zijn flexwerkplekken en een plankamer ingericht. Ook is er een welness- en doucheruimte waar de wijkverpleegkundige cliënten kan verzorgen als dat thuis even niet kan.

wijkpunt Peter SChunck Heerlerbaan


De locatie

Het Wijkpunt Peter Schunck ligt bij de hoogbouwflats aan de rand van Heerlerbaan. Het wijkpunt maakt deel uit van het renovatieconcept van ‘HogerOP Heerlerbaan’, dat ervoor zorgt dat ouderen in de wijk langer zelfstandig thuis kunnen wonen.


Partners

Het Wijkpunt Peter Schunck is een van de vele centra van Weller voor ontmoeting en ondersteuning in Parkstad. In Brunssum-Noord bouwden we samen met o.a. Cicero en Meander het Dienstencentrum Distelenveld. En in Schandelen realiseerden we met Meander Dienstencentrum Molenwei. In deze centra wordt zorg en ondersteuning geleverd en werken vrijwilligers mee aan het organiseren van activiteiten.

Voor Weller gaan wonen en welzijn hand in hand. Zeker nu veel van onze huurders ouder worden. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat u prettig en zelfstandig thuis vooruit kunt.

Project

Het Wijkpunt Peter Schunck is begin 2016 geopend. Vanwege het succes van onze eerste drie wijkpunten willen we in de periode 2017 t/m 2020 - afhankelijk van de zorgbehoefte bij onze huurders - nog eens twee wijkpunten openen in Heerlen, Brunssum of Schinveld. Natuurlijk ook weer samen met onze zorgpartners.

Projectleider

Voor meer informatie over het Wijkpunt Peter Schunck kunt u contact opnemen met Paul Leufkens, via: (045) 404 86 00 of paulleufkens@wellernet.nl

Links