Nieuw-Einde april 2023 1.JPG

Verduurzaming Rozestraat en omgeving, Nieuw-Einde Heerlen

In de Heerlense wijk Nieuw Einde hebben wij in april 2022 92 woningen verduurzaamd aan de Rozestraat, Tulpstraat en Asterstraat. De woningen (met energielabel C) werden verbeterd naar een gemiddeld energielabel A. Dat betekent naast een verbetering van het wooncomfort voor de bewoners een aanzienlijke daling van de energierekening.

Het project

De woningen zijn in 1973 gebouwd; de tijd van de snelle groei van Heerlen. In de jaren 90 zijn de kozijnen van deze woningen allen vervangen en in 2004 zijn de daken van de woningen vervangen. Bij de renovatie van 2022 werden de  volgende werkzaamheden uitgevoerd: De kozijnen in de gehele woning zijn vervangen door houten kozijnen voorzien van HR++ glas, ditzelfde geldt voor de voor- en de achterdeuren. De luifel is vervangen door een nieuwe luifel in dezelfde kleur als de voordeur. De spouwmuren werden allen na geïsoleerd en de begane grondvloeren zijn aan de onderzijde voorzien van isolatie. Het metselwerk is gereinigd, het voegwerk in de voor- en achtergevels vernieuwd en de gevels zijn allen gehydrofobeerd. De woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie op badkamer, keuken en toilet. De groepenkast is daar waar noodzakelijk uitgebreid en tot slot zijn de woningen voorzien van 8 stuks zonnepanelen. Deze zonnepanelen zorgen voor een behoorlijke besparing van het elektraverbruik.

De locatie

Nieuw-Einde ligt tegenover het Sportpark Varenbeuk met zijn voetbalvelden, overdekte sporthal en Petanque Club. De wijk is omgeven door mooie wandel- en natuurgebieden, zoals het Heidserpark en iets verderop, de Brunssummerheide. Het winkelcentrum van Heerlerheide is vanuit Nieuw-Einde goed bereikbaar.

Voor wie

De 92 woningen in Nieuw Einde zijn voorzien van drie slaapkamers en een ruime zolder. Het is een geliefde buurt voor gezinnen.

Partners

De verduurzamingsplannen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de Bewonerscommissie waarin een 3-tal huurders zitting hebben, de HBV Ons Huis en de gemeente Heerlen.

De uitvoering van de renovatie was in handen van aannemersbedrijf Coen Hagedoorn uit Maastricht. Deze aannemer heeft veel ervaring met het verduurzamen van eengezinswoningen. 

Planning

Het project is gestart in april 2022 en begin 2023 afgerond.

Projectleiding

Voor meer informatie over het verduurzamen van de 92 woningen Rozestraat en omgeving, kunt u contact opnemen met Monique Maes: (045) 404 86 00 of MoniqueMaes@wellernet.nl.
 


Nieuw-Einde april 2023.JPG
Nieuw-Einde april 2023 2.JPG