Verduurzaming 84 gezinswoningen Jerichostraat en omgeving, Heerlerbaan

In Heerlerbaan voeren we een grootschalig verduurzamingsproject uit waarbij we 84 gezinswoningen verduurzamen en energievriendelijk maken. Deze woningen zijn gebouwd eind jaren 60. Ze zijn in het verleden deels geïsoleerd maar voldoen desondanks niet aan de huidige normen. Bij dit project tillen we ze definitief naar een gemiddeld A+ label, zodat dit deel van ‘Het Beloofde land’ voldoet aan de klimaateisen en de bewoners genieten van lagere energiekosten en een beter woonklimaat.

Het project  

Bij dit project worden in totaal 84 woningen aan de Jerichostraat, Bautscherweg en Sinaïstraat voorzien van nieuwe geïsoleerde daken. Op de bovenverdieping krijgen de woningen nieuwe houten kozijnen met HR++ glas. De kozijnen op de begane grond blijven gehandhaafd omdat deze voldoen aan kwaliteits- en isolerende eisen. We isoleren de begane grondvloer en waar dat nodig is wordt de bestaande spouwmuurisolatie bijgevuld of vernieuwd. Alle woningen worden tenslotte voorzien van acht zonnepanelen waarmee de bewoners hun eigen stroom kunnen opwekken. Na afloop van de werkzaamheden beschikken deze woningen over een A+ energielabel. 


‘Het Beloofde Land’ is een grote buurt. Bij dit renovatieproject focussen we echter op de woningen Jerichostraat, Bautscherweg en Sinaïstraat. De overige woningen in de buurt worden de komende jaren nog niet verduurzaamd omdat zij beschikken over gemiddeld C en D energielabel. Als eerste pakken we bij Weller nu de woningen met een slechter E, F en G label aan, zodat deze woningen voldoen aan de veranderende eisen die de overheid aan de corporaties in ons land stelt en de bewoners hun energiekosten kunnen verlagen. 

De locatie 

De Jerichostraat, Bautscherweg en Sinaïstraat liggen in de buurt die in de volksmond ‘Het Beloofde Land’ wordt genoemd. Deze buurt is een geliefde woonbuurt voor gezinnen, dichtbij het winkelcentrum van Heerlerbaan en dichtbij belangrijke voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs en ontmoeting. 

Voor wie 

De gezinswoningen in Heerlerbaan zijn vooral geliefd bij gezinnen. Het zijn ruime woningen met vier slaapkamers en een ruime tuin. Na dit renovatieproject zijn het ook nog eens duurzame en energievriendelijke woningen. 

De partners 

Dit project hebben we vanaf de voorbereiding uitgevoerd samen met de Huurdersbelangenvereniging Beloofde Land / Oud Heerlerbaan. De bewoners hebben via de HBV met elke stap meegedacht en zijn ook nauw betrokken bij de uitvoering. Wierts Bouw BV heeft het project uitgevoerd. 

Planning 

De eerste woningen zijn begin 2023 opgeleverd. In het voorjaar van 2023 zal het hele project klaar zijn. 

Projectleider 

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij Monique Maes, via: (045) 404 86 00 of moniquemaes@wellernet.nl.