Verduurzaming 34 woningen Ploeghof, Heerlen

In Heerlen zijn we in juli 2021 gestart met het verduurzamen van 34 woningen aan de Ploeghof, Palestinastraat en Zeishof in Heerlen. Bij deze verduurzaming worden de woningen van energielabel C  verbeterd naar een gemiddeld energielabel B. Dat betekent naast een verhoging van het wooncomfort voor de bewoners een daling van de energierekening.

Het project

De woningen zijn in 1978 gebouwd; de tijd van de snelle groei van Heerlen. De kozijnen van deze woningen zijn voor een deel al eerder vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas. Nu worden ook de overige kozijnen vervangen door kunststof met HR++ glas en worden de voordeuren vervangen door geïsoleerde houten deuren. Verder worden de vloeren op de begane grond aan de onderzijde voorzien van isolatie. Dit zorgt voor een verhoging van het wooncomfort. Tot slot worden op de daken 8 stuks zonnepanelen aangelegd. Deze zonnepanelen zorgen voor een behoorlijke vermindering van het elektra verbruik.

De locatie

De woningen liggen aan de rand van de Heerlerbaan. Dichtbij winkels, scholen en speelvoorzieningen voor kinderen.

Voor wie

De 34 woningen aan de Ploeghof en omgeving zijn voorzien van drie slaapkamers en een ruime zolder. Het is een geliefde buurt voor gezinnen.

Partners

De verduurzamingsplannen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de Bewonerscommissie waarin een drietal huurders zitting hebben, de HBV Oud Heerlerbaan / Beloofde Land en de gemeente Heerlen.
De uitvoering van de renovatie is in handen van aannemersbedrijf Tisaco uit Nuth.

Planning

Het project duurt ongeveer 1,5 jaar en zal eind 2022 afgerond zijn.

Projectleiding

Voor meer informatie over het verduurzamen van de 34 woningen aan de Ploeghof kunt u contact opnemen met Monique Maes: (045) 404 86 00 of MoniqueMaes@wellernet.nl.