sporthuis Diana Heerlen

Sporthuis Diana Heerlen

De Vijf Pleintjes in Heerlen zijn een geliefde (woon)plek voor jongeren. Midden in het uitgaanscentrum van Heerlen en dichtbij allerlei creatieve en culturele bedrijvigheid. Weller bouwde in dit deel van de stad al jongerenwoningen in De Morenhoek en de Klompstraat. In 2018 komen daar in het voormalige Sporthuis Diana aan de Pancratiusstraat 37 urban studio’s bij.

Begin 2018 starten we met de bouw van de 37 studio’s in Sporthuis Diana. Deze worden gebouwd in het kader van urban living. Op de begane grond komt commerciële ruimte, eventueel in combinatie met wonen op de verdieping. Het originele voorhuis van Sporthuis Diana blijft hiervoor bewaard; alleen de aangebouwde loods wordt afgebroken. Ook wordt er gebouwd op het terrein van het vroegere Kegelpaleis waar de gemeente aan de ontwikkeling van een nieuwe popzaal werkt. Door de herontwikkeling van Sporthuis Diana komt een oud pad vrij tussen het voormalige winkelpand en het Bètahuis; dit wordt een openbare wandelroute richting Gasthuisstraat.

sporthuis Diana Heerlen

Wat is Encore?

Weller kocht het vroegere Sporthuis Diana in 2015 omdat we hier een mooie kans zagen voor jongerenwoningen. Het winkelpand stond al een poos leeg, terwijl de Vijf Pleintjes als evenementenpleinen juist in de lift zaten. Een nieuwbouwproject ontwikkelen kost echter tijd. We besloten het leegstaande pand daarom een tijdelijke rol te geven in de urban ontwikkeling van Heerlen en openden er samen met Heerlen Murals en Heerlen Mijn stad de pop-up galerie ENCORE (onderdeel van Studio Heerlen). Deze invulling groeide al snel uit tot een centrale plek voor creativiteit én ontmoeting. Zeker tijdens festivals als Serious Request en IBE. Het pand heeft zo zijn waarde voor de stad behouden.

De locatie

Het voormalige Sporthuis Diana ligt midden in het uitgaanscentrum van Heerlen, dichtbij de cafés en terrassen op het Pancratiusplein, poppodium Nieuwe Nor, SCHUNCK* en de Vijf Pleintjes. Het hart van de urban culture in Heerlen. Andere belangrijke voorzieningen, zoals supermarkten, winkels, parkeergarages en openbaar vervoer liggen op loopafstand.Voor wie

De studio’s in Sporthuis Diana bieden zelfstandige woonruimte (ca. 40 m2) met eigen keuken en badkamer voor jongeren en jong afgestudeerden vanaf 18 tot 32 jaar.

De partners

Samen met de gemeente Heerlen, IBA en Heerlen Mijn Stad werken wij aan versterking van de positie van de Vijf Pleintjes op basis van het Bidboek Urban Heerlen. Weller focust zich in dit samenwerkingsverband op het realiseren van nieuwe woonruimte specifiek voor jongeren.

Project

De bouw van de 37 urban studio’s start in 2017. Medio 2019 zijn de nieuwe bewoners welkom.

Projectleider

Voor meer informatie over wonen in Sporthuis Diana kunt u terecht bij Martijn Linssen, via: (045) 404 86 00 of martijnlinssen@wellernet.nl


Links

Meer informatie over Heerlen Mijn Stad

Meer informatie over Heerlen Murals

Meer informatie over De Vijf Pleintjes

Meer informatie over pop-up galerie Encore