sporthuis Diana Heerlen

Sporthuis Diana Heerlen

Midden in het uitgaanscentrum van Heerlen, bij De Vijf pleintjes, bouwt Weller 39 nieuwe studio’s voor jongeren. Dit nieuwbouwproject bevindt zich op de locatie van het voormalige Sporthuis Diana aan de Pancratiusstraat 48.

Het project

De Vijf pleintjes zijn erg geliefd bij jongeren en cultuurliefhebbers. Gedurende het hele jaar wordt in dit deel van de Heerlense binnenstad veel georganiseerd, naast het feit dat er wekelijks concerten plaatsvinden in poppodium Nieuwe Nor en er nog een gloednieuw poppodium wordt gebouwd. Eerder realiseerde Weller bij De Vijf Pleintjes al appartementen voor jongeren bij De Morenhoek en de Klompstraat. De urban studio’s in en achter het vroegere pand van Sporthuis Diana vullen dit aanbod aan. Het originele voorhuis van Sporthuis Diana blijft hierbij bewaard. Op de begane grond komt commerciële ruimte; ideaal voor de vestiging van een startup. In het voorhuis van het vroegere winkelpand komen 2 ruime appartementen. De overige 37 studio’s worden gerealiseerd in nieuwbouw.

sporthuis Diana Heerlen

De locatie

Het voormalige Sporthuis Diana ligt in het uitgaanscentrum van Heerlen, dichtbij de cafés en terrassen op het Pancratiusplein, poppodium Nieuwe Nor, SCHUNCK en De Vijf Pleintjes. Dit deel van het centrum vormt het kloppende hart van de urban culture in Heerlen. Andere belangrijke voorzieningen, zoals supermarkten, winkels, parkeergarages en openbaar vervoer liggen op loopafstand.

Voor wie

De studio’s in Sporthuis Diana bieden zelfstandige woonruimte (ca. 40 m2) met eigen keuken en badkamer voor jongeren en jong afgestudeerden van 20 tot 27 jaar.

De partners

Weller werkt samen met de gemeente Heerlen, IBA en Heerlen Mijn Stad aan versterking van de positie van de Vijf Pleintjes op basis van het ​​​Bidboek Urban Heerlen. Weller focust zich in dit samenwerkingsverband op het realiseren van nieuwe woonruimte specifiek voor jongeren. De Architectenzaak uit Heerlen maakte het ontwerp. Aannemer is Bas-Bouw BV uit Maastricht.

Project

De bouw is inmiddels gestart en zal medio 2021 opgeleverd worden.

Projectleider

Voor meer informatie over wonen in Sporthuis Diana kunt u terecht bij Martijn Linssen, via: (045) 404 86 00 of martijnlinssen@wellernet.nl

Links