stefanie offermans_07112022_003.jpg

Renovatie 60 appartementen in Bexdelle Brunssum

In 2022 hebben we gewerkt aan een renovatieproject, waarbij we 60 appartementen in de Bexdelle of Ridderbuurt in Brunssum hebben verduurzaamd. Met dit project draagt Weller bij aan een duurzame en gasloze toekomst voor Brunssum-Noord. Na de renovatie zijn de appartementen in hun energieverbruik en wooncomfort tenminste drie treden gestegen op het Energielabel; van gemiddeld E/D naar label A. 

stefanie offermans_07112022_002.jpg

Het project

De appartementen aan de Bexdelle zijn in 1975 gebouwd. Aangezien het complex niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd, hebben we niet alleen de uitstraling maar ook de energieprestatie van de appartementen(gebouwen) aangepakt. Op het programma stonden onder andere het isoleren van daken en gevels en het vervangen van de kozijnen met HR++ glas. De woningen zijn voor verwarming en ook voor koeling, warm en koud water en koken aangesloten op een (gasloos) energiesysteem. De centrale ruimtes (trappenhuizen en gangen) zijn opgeknapt en alle verlichting in de algemene ruimtes is vervangen door LED. De Bexdelle kan na deze maatregelen weer jaren goed vooruit. 

De locatie

De Bexdelle staat ook wel bekend als de Ridderbuurt. De appartementen die gerenoveerd werden liggen aan de Ridder Janstraat, Ridder Walramstraat en de Ridder Dirkstraat. Dit is een rustige buurt aan de rand van Brunssum, dichtbij het winkelcentrum Brunssum-Noord en uitgestrekte wandelgebieden richting Merkelbeek en Schinveld. De Bexdelle is uitstekend bereikbaar via de Buitenring Parkstad Limburg. 

Voor wie

De woningen in de Bexdelle zijn geschikt voor verschillende doelgroepen, van starters en alleenstaanden tot senioren. 

Partners

Weller voerde dit renovatieproject in Brunssum-Noord uit in samenwerking met BAS-Bouw, een specialist in duurzaam bouwen. Het ontwerp is van SatijnPlus Architecten uit Born. 

Planning 

De renovatie is eind 2021 gestart. De uitvoering heeft gefaseerd plaatsgevonden en de oplevering was in het eerste kwartaal van 2023.  

Projectleider 

Voor meer informatie over de verduurzaming van de Bexdelle / Ridderbuurt kunt u contact opnemen met Sven Lennertz: (045) 404 86 00 of SvenLennertz@wellernet.nl
 

Bewonersverhalen

 

stefanie offermans_07112022_001.jpg