Renovatie 26 woningen in Nieuw-Einde

Eind 2020 gaan we de gezinswoningen van Weller aan de Schrieversheideweg, Tulpstraat, Asterstraat en Rozestraat in Nieuw-Einde verduurzamen. Na de renovatiewerkzaamheden zijn deze woningen uit 1954 weer helemaal klaar voor een mooie, duurzame en energievriendelijke toekomst.

Het project

We gaan de woningen van een gemiddeld energielabel F tillen naar een gemiddeld label A. Hiervoor gaan we de daken vernieuwen en voorzien van een dik pak isolatie. We vervangen de kozijnen door kunststof kozijnen met HR++ glas en vernieuwen de voor- en achterdeuren met geïsoleerde houten deuren. De aanwezige spouwmuurisolatie wordt na-geïsoleerd. Tot slot worden de woningen voorzien van een mechanische ventilatie. Dit is een essentieel onderdeel van een verduurzaming van woningen; goede ventilatie zorgt immers voor een gezond binnenklimaat.

Nieuw Einde Heerlen.png

De locatie

Nieuw-Einde ligt tegenover het Sportpark Varenbeuk met zijn voetbalvelden, overdekte sporthal en Petanque Club. De wijk is omgeven door mooie wandel- en natuurgebieden, zoals het Heidserpark en iets verderop, de Brunssummerheide. Het winkelcentrum van Heerlerheide is vanuit Nieuw-Einde goed bereikbaar.


Voor wie

De gezinswoningen in Nieuw-Einde zijn geliefd bij oud en jong. 

Partners

De verduurzamingsplannen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de Bewonerscommissie waarin een 4-tal huurders zitting hebben, de HBV Nieuw Einde en de gemeente Heerlen. 

Het ontwerp van dit project is in handen van Harnischmacher Architectuur en de uitvoering van de renovatie is in handen van aannemersbedrijf Coen Hagedoorn uit Sittard. Deze aannemer heeft veel ervaring met het verduurzamen van eengezinswoningen. 

Planning

De uitvoering van dit project vindt plaats tussen september 2020 en maart 2021.

Projectleider

Voor meer informatie over het verduurzamen van de gezinswoningen in Nieuw-Einde kunt u contact opnemen met Monique Maes: (045) 404 86 00 of MoniqueMaes@wellernet.nl.