Heerlerheide Nieuwe Stijl

Magistraat Heerlerheide

De Magistraat is het sluitstuk van de herinrichting van het centrum van Heerlerheide. Als het complex in de loop van 2018 klaar is, is Heerlerheide Nieuwe Stijl volledig gerealiseerd.

In het winkelcentrum van Heerlerheide starten we in 2017op de hoek van de Keekstraat en de Heulstraat met de bouw van De Magistraat. Dit appartementencomplex bevat 32 sociale huurwoningen (van ca. 95 m2), met twee slaapkamers en een eigen parkeerplaats op een voor derden afgesloten binnenterrein. Saillant detail: De Magistraat krijgt een directe verbinding onder Groeët Genhei door naar de parkeergarage onder het Corneliusplein.

nieuwbouwproject magistraat heerlerheide


De locatie

De Magistraat bevindt zich aan de rand van het winkelcentrum van Heerlerheide. U woont hier dichtbij alle winkels, het Corneliuspark en bij belangrijke voorzieningen op het gebied van onderwijs, ontmoeten en zorg.


Voor wie

De woningen in De Magistraat zijn sociale huurwoningen met een maandelijkse huur vanaf ca. € 620,-.

Partners

De Magistraat maakt deel uit van Heerlerheide Nieuwe Stijl. Deze ingrijpende herstructurering van het centrum van Heerlerheide was een gezamenlijk project van de gemeente Heerlen, Weller, Sevagram, Movare, de ondernemers van Heerlerheide en vele andere partners.

Project

De uitvoering van de herontwikkeling van het centrum van Heerlerheide vond plaats van 2006 tot 2014. In deze periode hebben we in en rond het winkelhart nieuwe winkels, woningen, het culturele centrum Gen Coel, de Brede School, Zorgcentrum Ter Eyck, een nieuw Corneliusplein en het Corneliuspark gebouwd. De Magistraat is het laatste nieuwbouwproject. De bouw start in het tweede kwartaal van 2017 en zal medio 2018 opgeleverd worden.

Projectleider

Voor meer informatie over De Magistraat kunt u contact opnemen met Martijn Linssen, via:
(045) 404 86 00 of martijnlinssen@wellernet.nl


Links

Meer informatie over Heerlerheide

Meer informatie over Heerlerheide Nieuwe Stijl