Heerlerheide Nieuwe Stijl

Magistraat Heerlerheide

1 juni 2020 is in Heerlerheide de bouw gestart van De Magistraat. Dit nieuwe appartementencomplex met 32 sociale huurwoningen maakt deel uit van de herinrichting van het centrum van Heerlerheide. De verhuur start na oplevering vanaf medio 2021.

Het project

Appartementengebouw De Magistraat wordt gerealiseerd op de hoek van de Keekstraat en de Heulstraat in het centrum van Heerlerheide. Dit appartementencomplex bevat 32 sociale huurwoningen (van ca. 95 m2), met twee slaapkamers en een eigen parkeerplaats op een voor derden afgesloten binnenterrein. Het gebouw bestaat uit twee delen en vormt een mooie overgang tussen de hoogbouw in het centrum en de laagbouw van de gezinswoningen in de woonbuurten die rond het centrum van Heerlerheide liggen.

nieuwbouwproject magistraat heerlerheide


De locatie

De Magistraat bevindt zich aan de rand van het winkelcentrum van Heerlerheide. U woont hier dichtbij alle winkels, het Corneliuspark en diverse belangrijke voorzieningen op het gebied van onderwijs, ontmoeten en zorg.


Voor wie

De woningen in De Magistraat zijn sociale huurwoningen met een maandelijkse huur vanaf ca. € 620,-.

Partners

De plannen voor De Magistraat zijn ontwikkeld binnen de kaders van ‘Heerlerheide Nieuwe Stijl’. Bij dit omvangrijke herstructureringsproject hebben de gemeente Heerlen, Weller, Sevagram, Movare, de ondernemers van Heerlerheide en vele andere partners samen het centrum van Heerlerheide vernieuwd. Het ontwerp is gemaakt door Harnischmacher Architecten uit Heerlen. Smeets Bouw uit Maastricht voert het project uit.

Planning

De herontwikkeling van het centrum van Heerlerheide vond plaats van 2006 tot 2014. In deze periode zijn in en rond het winkelhart nieuwe winkels, woningen, het culturele centrum Gen Coel, de Brede School, Zorgcentrum Ter Eyck en een nieuw Corneliusplein gebouwd. Ook is in deze periode het Corneliuspark aangelegd. De Magistraat is het laatste nieuwbouwproject in het centrum. De bouw zal medio 2021 opgeleverd worden.

Projectleider

Voor meer informatie over De Magistraat kunt u contact opnemen met Martijn Linssen, via:(045) 404 86 00 of martijnlinssen@wellernet.nl

Links