brede school Kerkeveld Brunssum

Brede School Kerkeveld Brunssum

21 oktober 2016 openden meer dan 400 kinderen met ballonnen de nieuwe Brede School Brunssum-Centrum. Weller bouwde de school in Kerkeveld als onderdeel van het Masterplan Brunssum.

De Brede School Centrum is een open en energievriendelijk gebouw met veel groen eromheen. Dit op speciaal verzoek van omwonenden voor wie we overlast door spelende kinderen en verkeersdrukte op de parkeerplaats willen voorkomen. Het is de eerste brede school in de regio die ‘turnkey’ is opgeleverd. Kortom: inclusief inrichting, geïntegreerde kasten en sporttoestellen én meubilair. Hierbij hebben we goed gekeken naar hergebruik van meubels en een multifunctioneel gebruik van ruimtes en voorzieningen. Het resultaat is een school waarin álle onderdelen en ruimtes op elkaar afgestemd zijn en voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Lokalen kunnen makkelijk groter of kleiner gemaakt worden en de centrale hal en gangen zijn tevens leerpleinen of expositieruimte. Deze maatregelen maken de Brede School Centrum niet alleen ‘toekomstproof’ maar ook ‘krimpproof’.

brede school Kerkeveld Brunssum


Locatie

De Brede School Centrum grenst direct aan Het Ei, het winkelhart van Brunssum dat eveneens in het kader van het Masterplan Brunssum opgeknapt wordt. Het is de laatste van vier Brede Scholen in Brunssum. In elke wijk ligt er nu een. Het onderwijs in Brunssum is hiermee klaar voor de toekomst. En het centrum heeft er naast extra parkeerplaatsen in de avonduren en het weekend ook een multifunctionele sportlocatie bij.


Voor wie

In de Brede School Centrum werken verschillende partners samen aan opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar: de basisscholen De Opstap en De Trampoline, het peuterspeelzaalwerk van het CMWW en Kinderopvang Kerkrade (KOK) zorgt voor buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Verder bevat het gebouw twee gymzalen. Deze worden tijdens schooltijden gebruikt door kinderen van De Opstap, Trampoline en de Fatimaschool. Buiten schooltijd zijn de voorzieningen bestemd voor buurtactiviteiten en gebruikers van de oude gymzalen aan de Kloosterstraat en de Brunnahal.

Partners

De Brede School Centrum is een project van de gemeente Brunssum, Kinderopvang Kerkrade (KOK), CMWW, basisschool De Opstap, basisschool De Trampoline en Weller.

Project

De Brede School Centrum maakt deel uit van het Masterplan Brunssum uit 2008. Tot 2010 stonden op deze locatie 36 verouderde portieketageflatjes. De bouw startte in mei 2015. Het gebouw is opgeleverd voor de start van het schooljaar 2016/2017.

Projectleider

Voor meer informatie over de Brede School Centrum kunt u terecht bij Hans van der Broeck, via:
(045) 404 86 00 of hansvdbroeck@wellernet.nl

Links