Weller voorziet alle woningen van rookmelders. De reden laat zich raden? In een brandveilige woning horen ook goedwerkende rookmelders die een signaal geven als er gevaar dreigt.

In totaal gaan we dit jaar enkele duizenden melders plaatsen. Alle woningen die voor 2003 gebouwd zijn, van flats tot gezinswoningen, komen aan de beurt. Onze woningen vanaf 2003 zijn al vanaf de bouw voorzien van rookmelders.

U krijgt een bericht van ons

Als uw woning nog geen rookmelder(s) heeft, krijgt u voordat onze servicemonteur langskomt een bericht van ons. We hangen op elke verdieping één melder aan het plafond in een zogenaamde verkeersruimte. Denk aan de hal of de overloop. Deze ruimtes hebben een luchtdoorstroming en vangen daarom als eerste rook op.

Gebruiksaanwijzing rookmelder

Bij de plaatsing van de rookmelder(s) krijgt u informatie over het juiste gebruik en onderhoud van de melder(s). De rookmelders die wij plaatsen voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van batterijen die 10 jaar meegaan. Wij zorgen ervoor dat deze op tijd worden vervangen. Hier heeft u dus geen omkijken naar. Wel adviseren wij om de rookmelder(s) te onderhouden en regelmatig te testen. Hieronder ziet u hoe u dat kunt doen.

Rookmelder onderhouden

  • Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Stofzuig de melder daarom regelmatig om stofophoping en valse meldingen te voorkomen.
  • Stofzuig tot op het rooster en de uitsparingen waar stof of kalk kunnen binnendringen. Veeg de rookmelder schoon met een vochtige doek. Gebruik daarbij geen schoonmaak- of schuurmiddelen.
  • Maak de rookmelder niet open. De rookmelder mag ook niet afgeplakt of beschilderd worden.

Rookmelder testen

  • Het is aan te raden de rookmelder een aantal keren per jaar te testen door de testknop in te drukken.
  • Druk de testknop minstens vijf seconden stevig in. De rookmelder zal een luide pieptoon maken die ongeveer drie keer per seconde wordt herhaald. Nadat u de testknop hebt losgelaten, kan het alarm tot 10 seconden lang blijven klinken.
  • Bij het indrukken van de testknop worden alle functies getest. Test de rookmelder niet met brandende kaarsen, open vuur, sigaretten/tabak enzovoorts. Dit kan de rookmelder beschadigen of voor schade aan uw woning zorgen.​​​​​​

Heeft u vragen? Onze collega’s van het Klanten Contact Centrum helpen u graag verder. U bereikt hen via 045 - 404 86 00 of info@wellernet.nl.