Opnening Peter Schunckstraat blok 4

Pizza, frietjes en veel lof

HogerOP Heerlerbaan is de naam van de renovatie van de hoogbouwflats van Weller aan de Peter Schunckstraat. Bij dit project krijgen 492 woningen een nieuwe buitengevel met nieuwe kozijnen en HR++ glas, een nieuwe cv-ketel en nieuwe balkons. Ook de galerijen en centrale ruimtes worden opgeknapt. Van de vier flats die gerenoveerd worden, zijn er nu twee (flat III en IV) klaar. Halverwege 2018 wordt flat I, die momenteel in de steigers staat opgeleverd en met flat II wordt in maart 2018 gestart. Begin 2019 is het hele project hogerOP Heerlerbaan klaar.

opening blok 4 Peter Schunckstraat Heerlen

De heer Frank Dijkhuis (Smeets Bouw BV) bedankt de bewoners voor hun vertrouwen

Veiliger en warmer

De bewoners van de gerenoveerde flats zijn erg tevreden. Marga Promt woont op de 9e verdieping. “Het mooiste vind ik dat de oude hekwerken met spijlen en de drukke kleuren die de flats hadden, plaats hebben gemaakt voor glas, hout en rustige kleuren. Ik vind de uitstraling erg mooi geworden. Mijn balkon oogt nu ook ruimer. Ook de centrale hal is veel mooier en de verlichting is verbeterd. Zowel bij de voordeur van de flat als bij de voordeur van mijn eigen woning. Ik voel mij hierdoor een stuk veiliger. Als laatste is bij mij de buitenisolatie aangebracht. Deze winter ga ik merken wat dit oplevert voor mijn energierekening. Ik merk echter nu al dat het in de kamer snel en lang warm is. Ik wil hier nu echt nooit meer weg.”

Ook lof voor de jongens van Smeets

Behalve over het resultaat zijn de bewoners erg te spreken over de manier van werken door het bouwpersoneel. Frans Souren, de voorzitter van de Huurderbelangenvereniging heeft de renovatie zelf net achter de rug: “Ik kan niet anders zeggen dan dat er heel prettig is gewerkt. Alle werkzaamheden zijn van tevoren goed aangekondigd. Je weet dus precies wat je kunt verwachten. In het promofilmpje zeggen ze dat de man met de stofzuiger de laatste is die je van het bouwteam ziet. In de praktijk is dit ook zo. Alle spullen zijn keurig teruggeplaatst en de flat is netjes en mooi achtergelaten. Een dikke pluim voor de voorbereiders van het project én de uitvoerders.”

Opening blok 4 Peter Schunckstraat

De heer Frans Souren spreekt alle lof uit over de bouwers

Klein puntje van kritiek

Is dan iedereen zo positief? George en Tini de Beer van de 7e etage knikken van wel. “Wij horen eigenlijk alleen maar positieve geluiden. Maar als je per se een puntje van kritiek wil horen”, lacht Tini, “dan vinden wij de keuze vreemd om de brievenbussen naar de buitengevel te brengen. Onze krant is hierdoor al een paar keer uit de brievenbus getrokken. En in de centrale hal die ingericht is als ‘hoeskamer’ tocht het zeker met deze kou. Maar dit zijn details. Over het algemeen zijn wij erg tevreden met het resultaat en nu genieten wij van heerlijke frietjes. Leuk toch dat het project zo samen met alle bewoners wordt afgesloten.”

Tevreden projectleider

Projectleider Fred van Etten van Weller heeft elke vierkante centimeter van de renovatie op zijn netvlies staan. Het meest tevreden is hij over het open karakter dat de flats bij de renovatie hebben gekregen. “Zeker in deze donkere periode zie je dat het goed werkt. De entree is open en licht. Een warm welkom en je ziet van buitenaf precies wie er binnen zijn. Veel oudere bewoners vinden dat prettig. De vide in de centrale hal zorgt voor ruimte en meer licht. Daar zijn de bewoners zeer positief over en dat geldt ook voor de stalling voor scootmobiels en elektrische fietsen. Al deze ruimtes zijn open en goed bereikbaar. Verder vind ik het leuk dat de ‘hoeskamer’ zo goed wordt gebruikt, al blijft het natuurlijk een centrale ruimte in een grote flat. Mensen selecteren er hun post of ze wachten er op vervoer en maken ondertussen een praatje. Precies zoals het bedoeld is.”

Over de klacht met betrekking tot de brievenbussen zegt Fred van Etten tenslotte het volgende. “We hebben de brievenbussen naar de buitengevel geplaatst omdat Post.nl in de toekomst geen post meer ‘in’ flatgebouwen wil bezorgen en vanwege het weren van ongenode gasten. De krantenbezorgers moeten waarschijnlijk nog even wennen en de krant beter doorduwen, zodat je hem er van buitenaf niet meer uit kunt pakken.”

Projectleider Fred van Etten

De heer Fred van Etten, projectleider van het renovatieproject


Foto's officiële opening blok 4

Hier kunt u het promofilmpje van het renovatieproject bekijken