De stad en onze regio zijn in beweging. Dat is altijd zo, en zeker nu. We leven in een tijd van forse verandering en we willen en moeten duurzaam leren omgaan met onze omgeving. Hoe zorgen we samen dat we fijn kunnen blijven wonen, werken en leven? 
 

In de Stadmaakweek van 26 augustus t/m 3 september 2023 tijdens Cultura Nova komen bewoners, stadmakers en beleidsmakers samen om te bespreken in welke richting we samen verder willen bewegen. Deze week draait om het ontdekken van nieuwe wegen, het delen van ideeën en het bouwen aan een toekomst die duurzaam, inclusief en inspirerend is voor ons allemaal.

Tijdens dit evenement is er op verschillende plaatsen door heel Heerlen van alles te beleven. Zo is er op de Stads-dak-tuin een rondleiding tijdens zonsopgang, bouwen deelnemers samen met Atelier KARTON aan een nieuwe stad, kunt u de regio verkennen met Powerboat terwijl u deel uitmaakt van het langste stadsgedicht van Nederland en bezoekt u tijdens de bustocht van IBA Parkstad de bekendste plekken van de regio.

Wonen x Cultuur #2

Ook zijn er bijeenkomsten waar u uw mening kunt delen over wat er in de toekomst anders moet in de stad en zijn er verschillende maaksessies. Zo is er op donderdag 31 augustus een debat over stedelijke subculturen en wonen in Parkstad, met de nadruk op Heerlen. Dit gaat over graffiti, hiphop, breakdance en met name over de skatecultuur in Heerlen. Het programma wordt afgesloten met een workshop van Girls*skate Aachen en skate-jam van Loose Ankles op het Spoorplein. Neem je eigen skateboard en helm mee! Klik hier voor meer info.

En er nog veel meer te doen! Alle activiteiten staan in het teken van samen verbinding maken. De activiteiten zijn leuk voor jong én oud. Kijk op www.stadmaakweek.nl voor meer informatie. 

De Stadmaakweek 2023 is een initiatief van Cultura Nova Festival, Gemeente Heerlen, Stadsregio Parkstad Limburg, Weller, Wonen Limburg, IBA Parkstad en Stadstuin Heerlen.