Zaterdag 31 augustus werd er in onze Wellerij Heerlen een bijzonder schilderij onthuld: namelijk een werk van de overleden kunstenaar en filosofiestudent Serge Heederik, die op zaterdag 25 mei 1996 werd vermoord in de stationstunnel van Heerlen. Hij was toen 25 jaar oud!
Onthulling kunstwerk.jpg

Aanleiding 

Zaterdag 31 augustus werd de opening van het nieuwe station in Maankwartier gevierd. Michel Huisman creëerde Maankwartier als antwoord én oplossing voor de meest duistere periode die Heerlen heeft gekend.   

Twaalf meter onder de plek waar ons kantoor gevestigd is, in de oude spoortunnel, werd de talentvolle Serge slachtoffer van zinloos geweld. Voor Michel Huisman was onder andere dit drama de aanleiding om met een oplossing te komen voor de stations- en omgevingsproblematiek in de vorm van Maankwartier.

Eerbetoon

Als eerbetoon aan Serge Heederik werd er in het gezelschap van onder andere familieleden en vrienden een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Wellerij Heerlen. Voorafgegaan aan de onthulling van het schilderij werden er indrukwekkende woorden gesproken door burgemeester Emile Roemer van Heerlen, kunstenaar Michel Huisman en Harry van Dijck (Manager Vastgoed van Weller). Willem Heederik (de broer van Serge) en burgemeester Emile Roemer onthulden aansluitend samen het schilderij.

Kom gerust eens kijken

Het schilderij is een zelfportret van Serge Heederik. Maar zoals altijd met kunst mag en kan iedereen zelf zijn eigen interpretatie geven aan het schilderij. Wilt u het schilderij eens komen bekijken? Loop dan gerust eens bij ons binnen.
 

Onthulling kunstwerk 1.jpg