Zingen is leuk. En zingen verbindt. Vanuit die gedachte richtten Jack Kerkhoffs en Loet Michalak uit de flat Op het Bunderken in Brunssum eind 2021 een zangkoor van en voor bewoners van de flat op. Zangkoor De Valse Noot heet het koor. Om duidelijk te maken dat het plezier van het samen zingen voorop staat. Donderdag 14 april staat het eerste ‘concert’ op het programma.

Eigenlijk, zo vertellen de beide oprichters, zou het eerste optreden, afgelopen kerst plaatsvinden. “We hadden de kerstliedjes al ingestudeerd. Maar, corona gooide roet in het eten. Terwijl diezelfde corona ook de reden van de oprichting van het koor was: we wilden mensen bij elkaar brengen. Met kerst zat ons land echter opnieuw in een lockdown en konden we niet samenkomen.”

Liedjes die iedereen kent

Nu het weer kan en mag, kunnen buren en buurtgenoten van Op het Bunderken op Witte Donderdag tijdens de traditionele paasbrunch van het eerste optreden van De Valse Noot genieten. Speciaal voor deze feestelijke première heeft het koor onder leiding van buurman en dirigent Jack van de Berg een programma samengesteld van bekende Limburgse en Duitse liedjes. Loet: “We beginnen met het Limburgs volkslied ‘Limburg mijn vaderland’, nemen een duik in de tijd met ‘Wie ich nog ee jungske waas’ en maken op verzoek van Jack een uitstapje naar Mestreech met ‘Roet, roet zien de roeze’. We sjoenkelen met de sjoenkelwals en brengen een ode aan ‘Kirchroatsjer Meëdjes’. En de voetjes gaan geheid van de vloer bij een Duitse Wals medley. We willen er een feestje van maken. Dat hebben we na twee jaar corona allemaal wel verdiend!”