Op zaterdag 31 augustus werd het nieuwe station in Heerlen officieel geopend. Met een druk op de knop door staatssecretaris Stientje van Veldhoven, burgemeester Emile Roemer, directeur Roger van Boxtel van NS en directeur Projecten ProRail Ans Rietstra is het station nu officieel in gebruik genomen.
Opening station.JPG
Opening station 1.JPG

Het bijzondere karakter van de nieuwe stationsomgeving Maankwartier toont het lef en de trots van buitengewoon Heerlen. Maankwartier is ontworpen door kunstenaar Michel Huisman en gerealiseerd door Weller, Gemeente Heerlen, NS Stations, Prorail en Bouwbedrijf Jongen BV.

Feest in de stad

Maankwartier was het decor voor verschillende feestelijke activiteiten in samenwerking met theater- en cultuurfestival Cultura Nova. Violiste Rosanne Philippens en haar vrienden van Domo Emigrantes gaven een concert op het Spoorplein. Twee feestelijke parades met sambamuziek en enorme ballonfiguren van het Franse gezelschap Plasticiens Volant kwamen voor de deur bij het kantoor van Weller bijeen en maakten het feestgedruis compleet.

Fotobalk.JPG
Fotobalk 2.JPG