Bijna 20 jaar heeft Hub Vreuls, schoonmaker bij Balanz, De Tichelwei in Brunssum schoon gehouden. Tot grote tevredenheid van de bewoners. Zij zetten Hub in zijn laatste werkweek vóór zijn pensioen graag in het zonnetje.

Hub is een beetje beduusd van al die aandacht, die hij van de bewoners krijgt. “Dertig jaar heb ik voor Balanz in Brunssum als schoonmaker gewerkt”, vertelt hij. “In 2001 mocht ik voor het eerst uithelpen in De Tichelwei. Ik vond dit meteen een fijne plek en was dan ook blij dat dit mijn vaste werkplek werd. Zeker in die begintijd was De Tichelwei een heel modern appartementencomplex met een uniek concept. De onderste en middelste laag waren bestemd voor ouderen, de bovenste etage voor jongeren. Het was de bedoeling dat die ouderen en jongeren - en omgekeerd -  elkaar konden helpen. In die eerste jaren werd er zelfs in het complex zorg en ondersteuning geboden. Dat is niet meer zo. Wel wordt er nog altijd veel gedaan aan ontmoeting. De bewoners hebben hierdoor goed contact onderling. Dat merk je aan de sfeer. Ik ben altijd met plezier naar mijn werk gekomen.”

Waardering

Theo Bonants woont op de eerste etage in De Tichelwei. Hij is een van de kartrekkers van de actie om Hub in het zonnetje te zetten. Theo vertelt: “Hub heeft zijn werk in al die jaren super goed gedaan. Hij wuift elk complimentje meestal weg. Dan zegt hij dat hij heeft gedaan wat hij moest doen. Voor ons betekent hij meer dan dat. Doordat het complex dag in dag uit zo goed onderhouden is, speelt hij een belangrijke rol in het woonplezier van alle bewoners. Niet voor niets draagt ook Weller met een bloemetje bij aan Hubs afscheid bij. Wij waarderen zijn inzet enorm.”

Lekker genieten

Is Hub nu niet bang dat hij zich gaat vervelen? “Integendeel”, lacht hij. “Vroeger wilde ik liever niet in de schoonmaak maar in de groenvoorziening werken. Ik houd veel van tuinen en wandelen in de natuur. Daar ga ik nu volop van genieten. Maar eerst duik ik in al die lieve attenties, brieven en gedichten die ik heb gekregen. Ik ben blij dat iedereen zo tevreden is.”