Dag van de Bouw beeldmerk

Bezoek Maankwartier op zaterdag 20 mei tijdens de Dag van de Bouw tussen 10-16 uur. Ga mee met een speciale rondleiding over het sfeervolle Maanplein, langs de betoverende maantoren, door hoge bogen en via royale trappartijen.

Loop nu al rond in het nog te bouwen station met behulp van een HoloLens, bewonder de posterart en streetart op de schuttingen en bezoek de mijnwaterinstallatie. Voor de kinderen is er een groot springkussen. Kom naar het terras in zuid (voor de Royal), waar de poorten van de bouwplaats open staan. Bekijk daar de vorderingen van de werkzaamheden en ga even rustig zitten voor DJ Mr. Sage. Ga mee op een ‘dakexcursie’ (alleen bij droog weer) op het gebouw van Weller. Natuurlijk zijn er z allerlei leuke dingen voor kinderen. Kortom: Maankwartier bruist op zaterdag 20 mei.

Actie in Zuid en op de plaat

Lang waren de werkzaamheden in Maankwartier-Zuid (bij de Royal) aan het oog onttrokken. Maar inmiddels zijn de ondergrondse etages van de parkeergarage klaar en is het begin van het station, het hotel en de kantoren op de plaat en in zuid goed te zien. Nog ‘even’ en dan loop je vanuit de Saroleastraat zo het station op. De contouren van de hellingbaan zijn al duidelijk zichtbaar. In oktober 2018 is het zover. Dan gaat het nieuwe station open en de verbinding met de Spoorsingel.

>Na jaren van plannen maken, schetsen uitwerken en bouwwerkzaamheden uitvoeren bleek vorig jaar bij de ingebruikname van het deel aan de Spoorsingel dat het resultaat adembenemend is. Met dat duidelijke en tastbare beeld van Maankwartier Noord is het niet zo moeilijk meer om je voor te stellen dat het op de plaat en in zuid ook prachtig wordt.

Bouwplaats Maankwartier Zuid

Bouwplaats Maankwartier Zuid

Rondleidingen

Maankwartier-Noord is inmiddels alweer één jaar open en voor iedereen toegankelijk. Op het Maanplein staan de honingbomen volop in de bloei. De medewerkers van UWV en gemeente zijn blij met hun nieuwe werkplek, de bewoners genieten van hun woningen en de winkels trekken veel publiek. Tijdens de Dag van de Bouw (20 mei) kunt u hier terecht voor speciale rondleidingen. Onderaan de grote trappartij staat een ‘halte’. Hier vertrekt elk heel uur een gids met een groep mensen om dit nieuwe stukje Heerlen te ontdekken.

Kijk voor het programma op: www.maankwartier.nl