Vandaag had Sophie, een creatieve 14-jarige studente uit Hoensbroek, de kans om de rol van 'Baas van Morgen' op zich te nemen bij Weller. Dit unieke evenement, georganiseerd door JINC, biedt jongeren de mogelijkheid om één dag lang in de schoenen van een bedrijfseigenaar of bestuurder te staan en waardevolle ervaringen op te doen. Onze bestuurder Barry Braeken nam Sophie onder zijn hoede.

sophie baas van morgen JINC 6-6-2024.jpeg
Sophie (rechts) met communicatie-adviseur Krista
sophie baas van morgen JINC 6-6-2024 1.jpeg
Sophie met Wellerdirecteur Barry Braeken kijkend naar het Maankwartier

Een dag vol inspiratie en leren

Sophie begon haar dag vroeg op het Broeklandcollege, waar ze werd opgehaald door haar 'Baas van Vandaag' Barry Braeken. Vervolgens reden ze samen naar een ontbijtbijeenkomst bij het Van der Valk Hotel in Stein – Urmond. Hier ontmoette ze andere enthousiaste jongeren die ook deelnamen aan Baas van Morgen. Ook werd er een beloftekaartje overhandigd waarmee Sophie eenmalig in haar loopbaan Barry mag opzoeken voor advies, zodat het effect van de dag verlengd wordt.

Klantenservice verbeteren

Het eerste deel van Sophie's programma vond plaats bij Weller. Samen met Michelle Cruts, verhuurconsulent, draaide ze een Wellerijdienst en woonde ze een telefoongesprek bij met een huurder. Sophie kreeg de opdracht om suggesties te geven voor het verbeteren van de klantenservice, een uitdaging die ze met veel enthousiasme aannam.

Bestuurlijk overleg

Na een korte reistijd nam Sophie deel aan een bestuurlijk overleg met het Volkshuisvestingsfonds en de gemeente Beekdaelen. Hier leerde ze over de dynamiek van zakelijke besprekingen en gaf ze haar inzichten over de manier waarop er met elkaar werd omgegaan in deze setting.

Rondrit

Krista Wauben, communicatieadviseur,  besprak Sophie haar ervaringen van de ochtend. Daarna volgde een inspirerende rondrit met Edwin Gorissen, medewerker ruimtelijke kwaliteit, naar diverse projecten van de Nieuwe wAarde.

Verduurzamen en groenprojecten

Sophie leerde dat verduurzamen verder gaat dan alleen woningen; het omvat ook het creëren van een gezonde en biodiverse leefomgeving. Ze luisterde naar Edwin's uitleg over het belang van parken, bloemperken, en het aanpakken van hittestress en waterafvoer. Sophie kreeg de opdracht om ideeën te bedenken voor meer groen rondom woongebouwen en maakte een prachtige foto van het mooiste groenproject dat ze tegenkwam.

Over JINC

JINC zet zich in voor een samenleving waarin je postcode niet je toekomst bepaalt. Met projecten zoals Baas van Morgen krijgen kinderen uit sociaaleconomisch achtergestelde omgevingen de kans om hun talenten te ontplooien. Door een dag mee te draaien in het bedrijfsleven, leggen zij waardevolle contacten en krijgen ze inzicht in de bedrijfswereld. Dit initiatief laat zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst.

Met haar creatieve en positieve houding heeft Sophie laten zien dat ze een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. Haar deelname aan Baas van Morgen bij Weller was een inspirerende ervaring voor zowel haarzelf als voor de medewerkers van Weller.

Samen voor gelijke kansen

Door initiatieven als JINC Baas van Morgen laten bedrijven zoals Weller zien dat ze geloven in gelijke kansen voor ieder kind. Samen bouwen we aan een toekomst waarin talent de kans krijgt om te bloeien, ongeacht de achtergrond van een kind.