De Aedes Benchmark cijfers zijn binnen! Misschien heeft u het al gezien. Toch is het de moeite waard om hier even bij stil te staan. Het geeft een beeld waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving. Een kleine kanttekening: natuurlijk is niet alles waar wij mee bezig zijn hieruit af te lezen. En dat vinden we juist zo belangrijk om te delen!

Zijn we tevreden over onze cijfers? Het kan altijd beter, maar we zijn er blij mee dat de resultaten verbeterd zijn. Het huurdersoordeel is voor ons heel relevant en daar kregen we een mooie score van nieuwe huurders en huurders met een reparatieverzoek (8,1 en 7,5). Dat doen we samen met onze Preferred Suppliers die zich tomeloos inzetten om onze huurders goed van dienst te zijn.  

Gebiedsgericht werken en gebiedsvisies
Volgend jaar wordt onze reorganisatie afgerond en zullen we voortaan gebiedsgericht werken. Hiermee kunnen we klanten nog efficiënter en gerichter bedienen. We zijn verder druk aan de slag geweest met de gebiedsvisie van Brunssum-Oost. Dit deden we samen met de Gemeente Brunssum en samenwerkingspartners. Ook in andere wijken gaan we starten met deze breed gedragen gebiedsvisies die richting en inhoud geven aan de integrale ontwikkeling van onze wijken. Een belangrijk aspect hierbij is dat wijkbewoners écht kunnen meepraten over de toekomst van hun wijk.

Betaalbaar wonen
Betaalbaarheid en beschikbaarheid zijn speerpunten uit ons Strategisch Beleidsplan en dat is ook positief terug te zien in de Benchmark. Bij Weller kun je als huurder betaalbaar wonen. Ook als je inkomen laag is. Betaalbaarheid gaat overigens verder dan de hoogte van de huurprijzen alleen. Het gaat ons om alle woonlasten, dus ook energielasten en bijkomende kosten. Komend jaar zullen we wederom meer woningen voorzien van zonnepanelen waardoor de energierekening van huurders direct kan afnemen.

Duurzame renovaties
Hoewel we op duurzaamheid in de Benchmark nog niet uitmuntend scoren, zijn er tal van projecten op dit gebied. We gaan een groot aantal duurzame renovaties uitvoeren waardoor het gebruik van energie voor ruimteverwarming afneemt. Bij complexen waar de energie collectief wordt ingekocht zullen we het individuele verbruik grondiger monitoren zodat we huurders beter kunnen adviseren. Een prachtig voorbeeldproject van collectieve energie is de Distelenveldflat in Brunssum. Hier worden Servex warmtepompen geplaatst waardoor er in één keer 211 woningen van het gas af gaan.

Nieuwe wAarde
Heel bijzonder is het vergroenen van de woonomgeving vanuit het concept de Nieuwe wAarde. Daarmee brengen we de natuur en biodiversiteit terug in onze wijken. Bekijk hier onze video over de nieuwe wAarde.

Zoals u kunt lezen zitten we niet stil bij Weller. Alles om wonen, betaalbaarheid, de omgeving én woonbeleving voor onze huurders te verbeteren. Daar doen we het tenslotte voor!