slingers 02.jpg

Lachen is het beste medicijn

Dinsdag 19 juni vierden bewoners van seniorencomplex Aan de Platz in Schinveld het 25-jarig bestaan van hun geliefde BOL, zoals de gemeenschappelijke ruimte wordt genoemd. Elke dag zijn hier gezellige activiteiten. Behalve op zaterdag, want dan heeft iedereen het druk met boodschappen doen en andere dingen.

Bijna alle bewoners van Aan de Platz doen mee met de activiteiten in de BOL. Riet Deguelle is een van de bezige bijen van de activiteitencommissie. Dag in dag uit is de commissie in de weer om maximaal genieten mogelijk te maken tegen zo laag mogelijke kosten. “Voor de dagelijkse koffieuurtjes, de gymles, de kienmiddag en feesten met Kerst, Oud op Nieuw of Pasen vragen we een kleine vaste contributie van 2 euro per maand”, vertelt Riet. “Voor de drankjes hebben we een knipkaart in het leven geroepen. Voor zes euro kun je tien kopjes koffie of thee drinken en voor acht euro drink je tien glaasjes fris of tien borreltjes. Daarnaast sparen we elke maand voor een gezellig uitje. Dat hoeft niet ver te zijn. Wij genieten allemaal al van de mooie Schinveldse bossen.”

bol schinveld 2018 (6).JPG
bol schinveld 2018 (7).JPG
bol schinveld 2018 (2).JPG
bol schinveld 2018 (8).JPG


Presentje van Weller

‘Sjilvenders’ staan er om bekend dat ze wel van een feestje houden. Het 25-jarig jubileum wordt dan ook groots met alle leden van de BOL gevierd. Eerste hoogtepunt is de tombola die Weller de bewoners in de feestelijk versierde huiskamer aanbiedt. Iedereen gaat na de feestmiddag met een leuke attentie naar huis. De een met een gevulde koektrommel of beschuitblik, de ander met een kweekpakketje voor verse kruiden, een windlicht of een stormparaplu.

Goede buren

Na de loterij volgt een optreden van ‘Miss O.H’, die de bewoners van aan de Platz met haar hilarische act komt feliciteren. Daarna wordt er uit volle borst meegezongen op nostalgische accordeonmuziek. “We houden allemaal van gezelligheid”, lacht Riet. “Maar, als dat nodig is, helpen we elkaar ook. Bijvoorbeeld bij het druppelen van de ogen of bij het doen van een boodschap. We zijn gewoon goede buren van elkaar, die zeker niet de deur bij elkaar plat lopen maar wel een lach en een traan met elkaar delen.”

Miss O.H. verwoordt het treffend: tegen ouder worden is lachen het beste medicijn. En dat wordt in de BOL dagelijks gedaan.

bol schinveld 2018 (3).JPG
bol schinveld 2018 (1).JPG